Slovan po nájazdoch zdolal Magnitogorsk

SITA, TA3
6.1.2013 19:52

Slovenskí hokejoví obrancovia Ľubomír Višňovský a Andrej Sekera sa rozlúčili s dresom Slovana Bratislava víťazne, v nedeľňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy ich tím zdolal Metallurg Magnitogorsk s Jevgenijom Malkinom v zostave 4:3 po samostatných nájazdoch.

Pre hráčov z NHL to bol posledný duel pred odchodom do zámoria, keďže v nedeľu nadránom sa vedenie súťaže dohodlo s ich asociáciou NHLPA na podmienkach kolektívnej zmluvy.
V nedeľu večer sa v Slovnaft aréne hral výborný hokej, ktorého hviezdou bol okrem zámorských hráčov aj Libor Hudáček. Krídelník Slovana strelil dva góly a pridal jednu asistenciu. Domáci viedli 2:0 i 3:2, hostia vždy vyrovnali. O dvoch bodoch do tabuľky pre Bratislavčanov rozhodol víťazný samostatný nájazd Bližňáka. 
Hviezdny Malkin odchádzal z Bratislavy s bilanciou 1 gól a 2 asistencie. Troma bodmi za prihrávky sa v zápase prezentoval aj domáci kapitán Ján Lipiansky. Trojbodoví boli aj hosťujúci Sergej Moziakin a Nikolaj Kuľomin.

Slovan sa vďaka dvom bodom posunul v tabuľke Západnej konferencie na 5. miesto. V 40 zápasoch nazbieral 61 bodov. Najbližšie sa bratislavský tím predstaví v súťaži v utorok 8. januára, keď o 19.00 h privíta Traktor Čeľabinsk. 

Výsledok:

Slovan Bratislava - Metallurg Magnitogorsk 4:3 po sam. nájazdoch (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 10. Bartovič (L. Hudáček, Lipiansky), 16. L. Hudáček (Bartovič, Lipiansky), 45. L. Hudáček (Lipiansky, Sersen), rozhodujúci sam. nájazd Bližňák - 40. Malkin (Kuľomin, Moziakin), 40. Moziakin (Kuľomin, Malkin), 49. Moziakin (Malkin, Kuľomin)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Buturlin, Nalivajko - Meňšich, I. Nazarov (všetci Rus.), 10 055 divákov. 

Samostatné nájazdy: R. O´Reilly nedal - 0:0, Bližňák dal - 1:0, Malkin nedal - 1:0, Lipiansky nedal - 1:0, Moziakin dal - 1:1, Vondrka nedal - 1:1 - Bližňák dal 2:1, Moziakin nedal - 2:1 

Zostavy:

Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Sigalet, Sersen, Sekera, V. Mihálik, Švarný, Trška - Miklík, Bližňák, Vondrka - Bartovič, Lipiansky, L. Hudáček - Kukumberg, Kytnár, Bakoš - Kudrna, Preisinger, Ölvecký

Magnitogorsk: Ahonen - Antipin, Mišarin, Chabarov, Gončar, Bernackij, Bondarev, Antonovskij - Kuľomin, Malkin, Moziakin - Kazionov, R. O´Reilly, Platonov - Zuccarello Aasen, Hodgman, Lisin - Potechin, Jakubov, Edunov 

Zápas mal od prvej minúty tempo s množstvom šancí na oboch stranách. Hostia boli smerom dopredu nebezpečnejší a najmä ich prvý útok v strede s Malkinom na ľade dominoval. Slovan sa už tradične spoliehal na Janusa. V 7. min putoval na trestnú lavicu Sekera a hostia spustili na ľade kolotoč. Obrana Slovana tlak prežila a domáci následne získali možnosť presilovky, v ktorej našiel Hudáček krížnou prihrávkou Bartoviča a ten umiestnil puk do odkrytej časti bránky - 1:0. V 16. min pri ďalšej početnej výhode trafil presne z ľavého kruhu švihom ponad vyrážačku Ahonena aj Hudáček - 2:0. Janus následne záchránil pri pokuse Malkina a dobrej príležitosti O´Reillyho. 
Slovan sa favorita nezľakol a naďalej hral s ním otvorenú partiu. Po prestávke predviedli brankári dobré zákroky po strelách Bondareva, Sersena a O´Reilleyho. Hostia zatlačili domácich do defenzívy pri dvoch presilovkách v rade. V prvej vychytal Janus tutovku Moziakina, pri druhej zasa nepríjemnú delovku Gončara. Magnitogorsk naďalej hrozil a Janus mal plné ruky práce. Hostia vyrovnali v 40. min v priebehu 14 sekúnd. Najskôr pri presilovke sa medzi kruhmi otočil s pukom Malkin a prekvapil bekhendom Janusa. Z ďalšieho útoku rozobrali Malkin s Kuľominom obranu Slovana a Moziakin z prvej trafil odkrytý roh domácej bránky - 2:2. 
V úvode tretej tretiny skvelým semaforom zachránil po Sersenovej strele od modrej Ahonen. Domáci boli aktívni a nútili súpera k faulom. Pri Malkinovom vylúčení po Sersenovej strele a neúspešnom teči Lipianskeho dorazil puk do siete Hudáček - 3:2. Diváci sa z vedenia svojho tímu tešili do 49. min, keď po chybe pri rozohrávke našiel Malkin voľného Moziakina, ktorý trafil presne pod hornú žŕdku. Následne si oba tímy vytvorili príležitosti na skórovanie, ale brankári boli na mieste. V 58. min trafil Malkin len pravú žŕďku bratislavskej bránky a následne Janus vyriešil veľké šance Lisina a aktívneho Malkina. V predĺžení sa hralo opatrnejšie a o výsledku rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých si bod navyše pripísali hráči Slovana. Na domácej strane bol dvakrát úspešný Mário Bližňák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok