V Mjanmarsku zadržali bývalú britskú veľvyslankyňu, mala porušiť imigračné zákony

TA3 TASR
25.8.2022 10:13

Úrady v Mjanmarsku zadržali bývalú britskú veľvyslankyňu Vicky Bowmanovú. Pre agentúru Reuters a AFP to vo štvrtok potvrdili nemenové zdroje oboznámené so situáciou.

V Mjanmarsku zadržali bývalú britskú veľvyslankyňu, mala porušiť imigračné zákony
Twitter/AFP News Agency

Bývalú veľvyslankyňu a jej manžela – barmského umelca a niekdajšieho politického väzňa Tchein Lina – zadržali v stredu. Podľa zdroja AFP zadržali Bowmanovú v mjanmarskom komerčnom centre Rangún.

Podľa miestnych médií bol manželský pár odvedený do väznice Insein v Rangúne. Zdroj oboznámený so situáciou pre AFP uviedol, že manželia budú obvinení z porušenia imigračných zákonov.

"Sme znepokojení zadržaním britskej občianky v Mjanmarsku. Sme v kontakte s miestnymi úradmi a poskytujeme konzulárnu pomoc," uviedla hovorkyňa britského veľvyslanectva bez toho, aby menovala zadržanú osobu. Mjanmarská vojenská junta doposiaľ nereagovala na žiadosti o vyjadrenie ani jednej z tlačových agentúr.

Bowmanová bola britskou veľvyslankyňou v Mjanmarsku v rokoch 2002–2006. Prv než sa stala veľvyslankyňou, bola tiež v rokoch 1990–1993 druhou tajomníčkou britského veľvyslanectva. V súčasnosti je riaditeľkou Mjanmarského centra pre zodpovedné podnikanie a hovorí plynule po barmsky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok