Vlhová po krátkom oddychu opäť trénuje. Prezradila, v ktorom kúte sveta ju čaká príprava

TA3
23.8.2022 16:57

O našej skvelej lyžiarke Petre Vlhovej je známe, že je veľkou milovníčkou Slovenska a najmä hôr. Aj preto sa objavila minulý týždeň na Chopku, kde točila reklamný spot ako ambasádorka agentúry Slovakia Travel, ktorá podporuje cestovný ruch u nás. Takmer celý september však strávi v Argentíne.

Vlhová si dopriala po úspešnej minulej sezóne, v ktorej získala olympijské zlato aj malý glóbus, krátky oddych, no už niekoľko týždňov tvrdo trénuje na nový ročník. V júli stihla absolvovať jedno sústredenie vo Švajčiarsku. "Najviac sme sa sústredili na techniku a dopadlo to dobre. Polyžovali sme, no trošku bojujeme s tými podmienkami. Zatvárajú ľadovce, pretože je príliš teplo," povedala.

Kvalita aj kvantita

Dvadsaťsedemročnú víťazku veľkého krištáľového glóbusu za sezónu 2020/2021 čaká onedlho už ďalšia časť prípravy. Takmer celý september strávi v Argentíne. "Tam to bude vrchol, kde pôjdem na kvalitu aj kvantitu. Prídem, bude pomaly október, a už to budú len také dolaďovačky na prvé preteky," dodala.  

Slovenka sa rozhodla pre Južnú Ameriku najmä z toho dôvodu, že sú tam dobré zimné podmienky, zatiaľ čo európske ľadovce sú pre vysoké teploty v horšom stave. "Veľa tímov tam chodí každý rok, samozrejme, minulý rok sme tam chceli ísť tiež, no kvôli korone sme nemohli. Je to tam super. Tam sú tie podmienky ako v zime, potrebujem mať aj cez leto zimu, čo je v Európe teraz veľmi ťažké. Sú tam veľmi dobré podmienky," prezradila lyžiarka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok