Mladí Švédi neobhájili zlato, vo finále podľahli USA 1:3

TASR
5.1.2013 16:58

Na treťom mieste sa umiestnili Rusi, ktorí v predĺžení zdolali Kanadu 5:6.

Mladí Švédi neobhájili zlato, vo finále podľahli USA 1:3
SITA

Do prvej tretiny vstúpili lepšie americkí reprezentanti, ktorí si vypracovali tlak a prinútili súpera k chybám. Švédi sa tak už po piatich minútach museli brániť v oslabení a od šiestej hrali dokonca iba v trojici. Američania si vypracovali viacero dobrých šancí, no chýbala im presnosť a tak Lundströma neprekonali. Hokejisti USA si však naďalej udržovali tlak a až do vylúčenia Gaudreaua v 14. minúte na ľade dominovali. Najväčšiu šancu mal v 13. minúte Grimaldi, ktorý však iba opečiatkoval obe žŕdky Lundströmovej bránky. Švédi dovtedy ohrozili Gibsona iba dvakrát. Počas presilovky sa osmelili, ale vytvorili si len minimum šancí.

Do druhej tretiny nastúpili akoby vymenení a svoj tlak v úvode premenili na vedúci gól, v 22. minúte trafil do čierneho Sanberg. Náskok im však vydržal len do 28. minúty. Američania sa usadili v útočnom pásme, k puku sa dostal Grimaldi a šikovne z otočky trafil k žŕdke Lundströmovej bránky. O tri minúty neskôr už zámorskí hráči viedli. Švédi stratili puk vo vlastnom pásme, Trouba vystrelil od modrej a Grimaldi tečoval puk do siete - 2:1.

Švédi sa od začiatku tretieho dejstva snažili útočiť, ale veľké problémy im robil výborný forčeking súpera. Aj tak si ale vypracovali niekoľko šancí na vyrovnanie. Najväčšiu mal v 45. minúte Arvidsson, ktorý zatiahol puk za bránku a spoza nej ho chcel prestrčiť k pravej žŕdke, no Gibson sa natiahol a stihol zasiahnuť betónom. Pri následnej presilovke severania nič veľké nevymysleli a po jej konci mali dokonca na mále. Do prečíslenia sa hnali dvaja Američania, no Galchenyuk sa rozhodol zakončiť sám a Lundström si poradil. Švédi mali v závere enormný tlak, no obetavým Američanom, ktorí sa hádzali do každej strely, už gól nestrelili. Naopak pri záverečnej hre bez brankára ešte inkasovali z hokejky Trochecka.

 

Súboj o tretie miesto zvládli lepšie Rusi

Bronzové medaily si na majstrovstvách hráčov do 20 rokov v Ufe vybojovali hokejisti domáceho Ruska, keď v stretnutí o konečné 3. miesto zdolali výber Kanady 6:5 po predĺžení. "Zborná" už v 5. min vyhrávala dvojgólovým rozdielom, ale reprezentanti krajiny "javorového listu" dokázali odpovedať na góly Rusov a v riadnom hracom čase sa duel skončil remízou 5:5. Nasledovalo predĺženie, v ktorom o triumfe Ruska rozhodol v 62. min Ničuškin.

finále:
Švédsko - USA 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Góly: 22. Sandberg (Rakell) - 28. Grimaldi (Sieloff), 31. Grimaldi (Trouba), 60. Trocheck (Miller).

súboj o 3. miesto:
Kanada - Rusko 5:6 pp (2:3, 2:1, 1:1 - 0:1)
Góly: 7. Nugent-Hopkins, 16. Huberdeau, 24. Scheifele, 33. Murphy, 51. Ritchie - 4. Chochlačjov, 5. Jakupov, 8. Diakov, 25. Mozer, 42. Jakupov, 62. Ničuškin

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok