Žilinka dá preveriť platformu Sulíkovho syna, nepozdávajú sa mu zvrátené výzvy

TA3
18.8.2022 11:32

Generálny prokurátor Maroš Žilinka uložil riaditeľovi trestného odboru Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky zabezpečiť preverenie, či v súvislosti so sprostredkovaním a plnením výziev za odplatu na platforme Youdare nedochádza k trestným činom. Spoluautorom platformy je Filip Sulík, syn ministra hospodárstva.

r
TASR/Michal Svítok

Generálny prokurátor na sociálnej sieti uviedol, že dá preveriť, či "v súvislosti so sprostredkovaním a plnením bizarných až zvrátených výziev za odplatu na sociálnej platforme Youdare, najmä osobami mladšími ako 18 rokov, spôsobilých vážnym spôsobom ohroziť či poškodiť život, zdravie, morálnu výchovu, slobodu alebo ľudskú dôstojnosť, nedošlo alebo nedochádza k spáchaniu niektorého z trestných činov proti životu a zdraviu, proti mládeži, proti slobode a ľudskej dôstojnosti, či proti iným právam a slobodám".

Na platforme Youdare sa jej používatelia navzájom vyzývajú na plnenie úloh za finančnú odmenu. Patria medzi nich napríklad vypitie vody zo záchoda, zjedenie výkalu od morčaťa či umytie si zubov šampónom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok