Herci žiadajú odchod Matoviča, adresovali mu výzvu. Podpísali ju Stanke, Studenková i Magálová

ta3/hm
17.8.2022 16:50

Slovenskí herci vyzvali tento týždeň šéfa OĽANO a ministra financií Igora Matoviča na odchod. Text výzvy spísali herec Richard Stanke spolu s Jánom Štrasserom a do stredy popoludnia sa pod ňu podpísalo takmer 80 známych tvárí.

Informoval o tom Denník N, podľa ktorého sa pod výzvu s názvom Veľký krok pre Slovensko adresovanú Igorovi Matovičovi podpísali aj Zdena Studenková, Martin Huba, František Kovár, Kamila Magálová, Henrieta Mickovičová, Miroslav Noga, Ady Hajdu a mnohí ďalší. V texte sa uvádza, že i keď ich rozdeľuje všeličo, spája ich jedno - "ani my nechceme, aby na Slovensku opäť vládol Ficov Smer, nebodaj s podporou fašistov, a Slovensko sa opäť stalo mafiánskym štátom." 

Vo výzve sa ďalej uvádza, že podpísaní oceňujú kroky, ktoré sa od parlamentných volieb v roku 2020 podnikli pre očistu Slovenska a návrat spravodlivosti. "Teraz" žiadajú pre Slovensko urobiť viac a priniesť obeť. Konkrétnou požiadavkou je odchod Igora Matoviča z postu ministra financií. "Tou obeťou je Vaše odstúpenie z postu ministra vlády Slovenskej republiky. Vieme, že to nie je ľahké, ale veríme, že ste toho schopný." 

Politikom chcú zároveň dať signál, že osobné animozity majú ísť bokom. Stanke pre denník uviedol, že výzva je nepriamo adresovaná aj predsedovi strany Sloboda a Solidarita. „Je to nepriamo adresované aj Richardovi Sulíkovi, ale Igor Matovič je pre mňa viac nevyspytateľný politik a človek. V prvom rade je to adresované jemu,“ vysvetlil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok