Na východe Ukrajiny prišla o život ruská novinárka pracujúca pre prokremeľské médiá

TA3 TASR
16.8.2022 13:48

Na východe Ukrajiny prišla o život aktivistka úradmi nezaregistrovanej strany Iné Rusko a novinárka pracujúca pre prokremeľské médiá Zemfira Sulejmanovová. V utorok o tom informovala ruská služba britskej stanice BBC, podľa ktorej Sulejmanovová zahynula pri výbuchu nastraženej míny.

V Rusku sa po výbuchu plynu zrútila časť bytovky, v sutinách môžu byť ľudia
TASR/AP

Strana Iné Rusko spresnila, že Sulejmanovová pricestovala do mesta Doneck začiatkom augusta ako dobrovoľníčka a vojenská novinárka. O smrti tejto novinárky, narodenej v roku 1997, informovali aj úrady samozvanej proruskej Doneckej ľudovej republiky, ktoré však neuviedli jej meno. V Doneckej ľudovej republiky špecifikovali, že šlo o novinárku prokremeľskej televízie RT, tá to však neskôr poprela.

Úrady Doneckej ľudovej republiky spresnili, že novinárka prišla o život pri výbuchu protipechotnej trhavotrieštivej míny PFM-1, známej pre svoj tvar aj ako motýlia mína. Mladá žena pri výbuchu utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. BBC dodala, že úrady DĽR začiatkom augusta obvinili Ukrajinu z ostreľovania kazetovou muníciou obsahujúcou tento typ mín. Obyvateľom Donecka následne odporúčali, aby nevychádzali do ulíc, kým sa nedokončí odmínovanie.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok