NAKA zasahovala u Pčolinského advokátov, jedného z majiteľov kancelárie obvinila

TA3 TASR
16.8.2022 13:23

Národná kriminálna agentúra v utorok vykonávala prehliadku v priestoroch advokátskej kancelárie zastupujúcej bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Potvrdil to Peter Erdős, ktorého Slovenská advokátska komora (SAK) poverila zúčastniť sa na tomto úkone.

"Dôvody prehliadky nemôžem bližšie uviesť, keďže som rovnako viazaný povinnosťou zachovávať mlčanlivosť," uviedol Erdős. Ako ďalej priblížil, z Trestného poriadku a aj zo stavovských predpisov vyplýva povinnosť zavolať zástupcu SAK, aby nebolo v prípade vykonávania advokátskej kancelárie ohrozené advokátske tajomstvo. Upozornil na to portál Startitup.sk.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil pre korupciu advokátsku kanceláriu a dve fyzické osoby. Informoval o tom vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. "Konkrétne JUDr. Mariána Bošanského, R. Š. a advokátsku kanceláriu zo spáchania pokračovacieho prečinu podplácania," priblížil. Obvinenie podľa jeho slov súvisí s konaniami na inšpekcii životného prostredia.

"Vo veci aktuálne prebiehajú procesné úkony, preto bližšie informácie nie je možné poskytnúť," doplnil Slivka.

Policajti v utorok realizovali aj prehliadku v priestoroch advokátskej kancelárie za prítomnosti zástupcu Slovenskej advokátskej komory (SAK). Jeho úlohou je dozerať, aby nebolo v prípade prehliadky kancelárie ohrozené advokátske tajomstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok