Na post primátora Senca za Progresívne Slovensko kandiduje Peter Kmeť

TA3 TASR
15.8.2022 11:29

O post primátora Senca sa bude v októbrových komunálnych voľbách uchádzať Peter Kmeť. Kandiduje ako nominant Progresívneho Slovenska (PS).

Na post primátora Senca za Progresívne Slovensko kandiduje Peter Kmeť
facebook.com/progresivnysenec

Vo vedení mesta chce využiť svoje skúsenosti z manažérskych pozícií v oblasti obchodu a marketingu, oprieť sa plánuje aj o tím spolupracovníkov, ktorí kandidujú do seneckého mestského zastupiteľstva. "Som presvedčený, že spolu s týmto tímom, tvorenom odborníkmi, máme veľkú šancu priniesť v Senci zmenu, zlepšiť kvalitu života a využiť potenciál, ktorý mesto má," zdôraznil Kmeť, ktorý sa venuje aj aktivitám v oblasti starostlivosti o životné prostredie.

Členka predsedníctva PS Simona Petrík informovala, že v oblasti komunálnej a regionálnej politiky chce hnutie prostredníctvom svojich nominantov presadzovať štyri hlavné okruhy tém. "Samosprávy musia byť otvorené, zelené, komunitné a pomáhajúce," spresnila.

Kandidatúru na post šéfa seneckej samosprávy už skôr ohlásil primátor Dušan Badinský. Chce kandidovať ako nezávislý, chce sa však uchádzať aj o politickú podporu. Nezávislou kandidátkou na primátorku je tiež podnikateľka a aktivistka Andrea Palcová, kandidatúru potvrdil aj poslanec seneckého zastupiteľstva Pavol Kvál. Takisto bude kandidovať ako nezávislý.

V tomto roku sa voľby do orgánov obcí uskutočnia v rovnakom termíne ako voľby do orgánov samosprávnych krajov - hlasovať sa bude v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň už beží a skončí sa 48 hodín predo dňom konania volieb.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok