Výbuch v Jerevane si vyžiadal obete a desiatky zranených, na mieste bol aj arménsky premiér

TA3 TASR
15.8.2022 07:11

Počet obetí výbuchu skladu zábavnej pyrotechniky v obchodnom centre Surmalu v arménskej metropole Jerevanu stúpol na šesť. Informovala o tom dnes agentúra Interfax. Agentúra TASS informovala s odvolaním sa na arménske ministerstvo zdravotníctva o piatich obetiach. Do nemocníc bolo prevezených 61 zranených.

Výbuch v Jerevane si vyžiadal obete a desiatky zranených, na mieste bol aj arménsky premiér
TASR/AP

"Našli sme telo ešte jedného mŕtveho. Počet obetí stúpol na šesť," citoval Interfax z komuniké ministerstva pre mimoriadne situácie. Ďalších 15 ľudí je podľa neho nezvestných. Agentúra TASS informovala o 17 nezvestných. Záchranné tímy pokračovali v pátraní po preživších aj v noci. Výbuch nastal v sklade zábavnej pyrotechniky. Niektorí svedkovia uviedli, že najskôr došlo k prvému výbuchu, a keď ľudia na mieste začali pomáhať zraneným, ozvala sa ešte ďalšia explózia.

Z počiatočného vyšetrovania ministerstva pre mimoriadne situácie vyplýva, že časť budovy so skladom zábavnej pyrotechniky sa po explóziách zrútila. Miesto výbuchu sa nachádza asi dva kilometre od centra mesta. Na miesto nešťastia prišiel premiér Nikol Pašinjan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok