Oholil si fúzy, siahol po falošnom pase. Na Kryme zadržali exveliteľa ruských separatistov, mieril na front

TA3 ČTK
14.8.2022 17:48

Na Kryme bol zadržaný bývalý veliteľ ruských separatistov na Donbase Igor Girkin, známy tiež ako Strelkov. O zadržaní informovali niektoré ruské a ukrajinské médiá, oficiálne ho ale nikto nepotvrdil. Girkin si údajne oholil svoje typické fúzy a snažil sa na falošný pas pod menom Sergej Runov dostať na front do Chersonskej oblasti, kde chcel bojovať proti Ukrajine. Prečo ho Rusi zadržali, nie je jasné.

V reakcii na informácie o svojom zadržaní Girkin na sociálnych sieťach uviedol, že vo väzbe nebol a skôr alebo neskôr sa na fronte objaví. Podľa niektorých správ na sociálnych sieťach bol prepustený a vrátený späť do Ruska. Tieto informácie ale nebolo možné nezávisle overiť.

Bývalý dôstojník ruskej tajnej služby FSB Strelkov je jedným z obžalovaných zo zostrelenia malajzijského lietadla MH17 nad východnou Ukrajinou v roku 2014. V čase nešťastia pôsobil v povstaleckom Donbase ako "minister obrany". Neskôr sa ale zrejme Moskve znepáčil a bol povolaný späť do Ruska.

V posledných mesiacoch Girkin na sociálnych sieťach niekoľkokrát ostro kritizoval Kremeľ za postup v invázii na Ukrajinu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok