Obchodným centrom v Jerevane otriasla obrovská explózia, zahynulo päťročné dievča

TA3 ČTK
14.8.2022 13:05

Obrovská explózia dnes otriasla obchodným centrom Surmalu v arménskej metropole Jerevana. Pri výbuchu skladu zahynuli podľa ruskej tlačovej agentúry Interfax traja ľudia a vyše 60 ďalších utrpelo zranenie, medzi nimi veľké množstvo detí. Počet obetí ešte môže narásť, ministerstvo vnútra zverejnilo zoznam 25 nezvestných.

Nález tretej obete potvrdilo arménske ministerstvo pre mimoriadne situácie. Šéf rezortu Armen Pambuchčjan uviedol, že požiar bol uhasený, nebezpečenstvo však podľa neho predstavuje silný vietor. Záchranné tímy budú podľa ministra pokračovať v pátraní po preživších aj v noci.

Miestne médiá citovali hovorcu jerevanských úradov, podľa ktorého výbuch nastal v sklade zábavnej pyrotechniky. Niektorí svedkovia uviedli, že najskôr došlo k prvému výbuchu, a keď ľudia na mieste začali pomáhať zraneným, ozvala sa ešte ďalšia explózia.

Z počiatočného vyšetrovania ministerstvo pre mimoriadne situácie vyplýva, že časť budovy so skladom zábavnej pyrotechniky sa po explóziách zrútila. Miesto výbuchu sa nachádza asi dva kilometre od centra mesta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok