Matovič chválil investíciu v Maďarsku: Neštrajkujú, pracujú. Popri nich vyzeráme ako chudobní príbuzní

TA3
13.8.2022 12:13

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) reagoval na správu o tom, že čínska firma CATL postaví v Maďarsku továreň na výrobu batérií. "Gratulujem maďarskému ministrovi hospodárstva k tomu, že neštrajkuje a pracuje," napísal. Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) ho skritizoval.

Víťazom ankety Homofób roka sa stal Matovič. Fica porazil o jediné percento
TASR/Jakub Kotian

"Takto sa to robí, do psej matere! Megainvestícia päťkrát väčšia ako Volvo. Maďari idú ako rakety a my popri nich vyzeráme ako chudobní príbuzní," uviedol v statuse na Facebooku Matovič.

Gröhling zareagoval na nepriamu kritiku Sulíka

Gröhling napísal, že "Matovič by mal konečne odísť z vlády, pretože nevie žiť bez neustáleho konfliktu"

"Vďaka vytrvalej práci Richarda Sulíka sa podarilo pritiahnuť sem Volvo, pričom Igor Matovič sa v tom čase veľmi rád postavil na tlačovku vedľa Richarda Sulíka pri prezentácii tejto kľúčovej investície," obhajoval ministra hospodárstva na sociálnej sieti. Vyjadrenia ministra financií označil za "hlúpu" urážku partnerov z Volva. 

Matoviča opustil ekonóm Hellebrandt

Tomáš Hellebrandt odchádza z Útvaru hodnoty za peniaze, výpoveď podal, pretože sa podľa jeho slov nedokázal stotožniť s tým, akým spôsobom Matovič presadil rodinný balíček.

Ekonómovi napísala aj prezidentka

Hellebrandt so súhlasom zverejnil správu, ktorú mu poslala prezidentka SR Zuzana Čaputová po prečítaní statusu o dianí na ministerstve financií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok