Odhalili páchateľov, ktorí spôsobili úhyn rýb v rieke Kysuca. V koryte jazdili na terénnych autách

TA3 TASR
12.8.2022 14:34

Enviropolicajti odhalili trojicu páchateľov, ktorí začiatkom apríla tohto roka jazdili v koryte rieky Kysuca a usmrtili stovky rýb. Obvineniu zo zločinu ohrozenia a poškodenia životného prostredia už čelia 22-ročný J. B., 30-ročný J. K. a 43-ročný L. M., všetci traja z Čadce. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Odhalili páchateľov, ktorí spôsobili úhyn rýb v rieke Kysuca. V koryte jazdili na terénnych autách
Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Podľa zistení enviropolicajtov mali muži ešte 17. apríla v popoludňajších hodinách v katastri Turzovky v Čadčianskom okrese jazdiť tromi terénnymi motorovými vozidlami v koryte rieky. V tom čase sa tam zhromažďovali z dôvodu rozmnožovania väčšie množstvá rýb druhu podustva severná.

"Jazdením v koryte rieky Kysuca usmrtili 800 jedincov tohto druhu ryby. Boli to dospelé jedince priemernej veľkosti viac ako 30 centimetrov s celkovou hmotnosťou 432 kilogramov," uviedla Bárdyová.

Muži svojím konaním spôsobili Miestnej organizácii Slovenského rybárskeho zväzu Turzovka celkovú škodu na rybách vo výške viac ako 12 000 eur a Slovenskej republike ekologickú ujmu, ktorú experti vyčíslili na 80 000 eur. Celková škoda sa vyšplhala na viac ako 92 400 eur.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok