Matovič zostane ministrom, zhodli sa v klube OĽANO. Rozhodnutie meniť nemienia

TA3 TASR
11.8.2022 18:15

Predsedníctvo hnutia OĽANO ako aj jeho poslanecký klub sa uzniesli, že Igor Matovič zostane ministrom financií aj po uplynutí ultimáta od strany SaS. OĽANO zároveň pozvalo predstaviteľov strán "pôvodnej" koalície na piatkové (12. 8.) stretnutie. Informovalo o tom hnutie OĽANO v stanovisku.

Ako sa uvádza v stanovisku hnutia, toto rozhodnutie je nemenné. 

„Igor Matovič vyhral voľby. Dostal mandát na zostavenie koalície pre toto volebné obdobie. Je predsedom strany s najvyšším počtom poslancov v parlamente. Hnutie OĽANO chce naplniť sľuby, ktoré ľuďom dalo v riadnych voľbách,“ vyjadrili sa.

Hnutie upozornilo, že Slovensko čelí bezprecedentným výzvam, ako je pandémia, vojna na Ukrajine, utečenecká kríza, extrémna inflácia či rast cien energií. "Je to čas, kedy je potrebné držať spolu, poskytnúť občanom potrebnú oporu a istotu, že ich vláda týmto náročným obdobím bezpečne prevedie," dodalo v stanovisku.

OĽANO preto pozvalo predstaviteľov štyroch vládnych strán na stretnutie, ktoré označilo "Zodpovednosť za Slovensko". Rokovať majú v piatok vo vládnom hoteli Bôrik.

SaS vypovedala koaličnú zmluvu a žiada vypracovanie novej. Ich požiadavkou je aj odchod Matoviča z vlády. Ak sa ich požiadavky nenaplnia do konca augusta, ministri za SaS chcú podať demisiu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok