Čínska automobilka GAC predstavila nové GS8. Ide o SUV so všetkým čo k tomu patrí

TA3/SZ
11.8.2022 18:30

GAC možno zaradiť k jednej z najstarších automobiliek v Číne, takže v tomto prípade môžme hovoriť o bohatých skúsenostiach, ktoré značka aktuálne pretavila do veľkého SUV s robustným a hranatým vzhľadom

Čínska automobilka GAC predstavila nové GS8. Ide o SUV so všetkým čo k tomu patrí
GAC

Automobilka GAC je najmä na ázijskom kontinente veľmi známa a obľúbená. Svoje skúsenosti využíva a pri spoluprácach so značkami, ako napríklad Honda či Toyota. Najnovším produktom v portfóliu je rozmerné SUV GAC GS8, ktoré ohúri nie len svojimi tvarmi, ale aj rozmermi. Niet sa čomu diviť, keďže novinka meria na dĺžku takmer päť metrov a na šírku necelé dva metre. Po dizajnovej stránke sú najväčšími pútačmi jednoznačne predná maska, predné hranaté svetlomety, a taktiež zadné svetlomety s vertikálnym umiestnením. Predné svetlomety dostali dokonca názov Eyes of Conquest.

GAC GAC

Interiér už na prvý pohľad pôsobí mimoriadne moderným dojmom, ktorý podčiarkuje veľký, takmer 15 palcový displej multimediálneho systému a vyše 12 palcový digitálny kokpit pred vodičom. Interiér je možné zvoliť buď v šesť, alebo sedem miestnej konfigurácii.

Pod kapotou nájdeme dvojlitrový štvorvalec s výkonom 248 kW a 400 Nm krútiaceho momentu, ktorý je spárovaný s osemstupňovou automatickou prevodovkou. Časom nájdeme v ponuke aj hybridný pohon z dielne Toyoty, ktorého vlastnosti sú nateraz otázne. Rovnako tak zostáva záhadou aj to, či novinka niekedy dorazí aj na náš európsky trh.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok