Milan Belica bude šiestykrát kandidovať na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja

TA3 TASR
10.8.2022 12:38

Súčasný predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica bude kandidovať na post predsedu kraja v jesenných voľbách do vyšších územných celkov. Svoju kandidatúru oficiálne potvrdil v stredu. Podľa vlastných slov sa rozhodol kandidovať po viacerých rokovaniach s partnermi naprieč celým politickým spektrom v kraji a aj celoštátne. Ďalšie podrobnosti týkajúce sa kandidatúry chce oznámiť v najbližšom období.

Milan Belica bude šiestykrát kandidovať na post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja
TASR - Henrich Mišovič

Zásadnou motiváciou Belicovej kandidatúry je podľa jeho vyjadrenia aktuálna extrémne zložitá situácia v spoločnosti, v krajine a v celej Európe. "Viackrát v minulosti som ako predseda previedol Nitriansky samosprávny kraj búrlivým spoločensko-politickým a ekonomickým obdobím. Vďaka rozumnému hospodáreniu kraj dlhodobo vyniká v oblasti finančnej kondície a má dostatok rezerv, aby vedel čeliť dnešným a budúcim náročným, až existenčným výzvam," uviedol Belica.

Milan Belica je najdlhšie slúžiacim predsedom samosprávneho kraja na Slovensku, vo funkcii je od vzniku VÚC v roku 2001. Okrem neho sa o post predsedu NSK bude v jesenných voľbách do vyšších územných celkov uchádzať za širokú pravicovú koalíciu súčasná krajská poslankyňa Martina Holečková, ktorú podporuje deväť politických strán, súčasný starosta Dvorov nad Žitavou v okrese Nové Zámky Branislav Becík, ktorý je kandidátom strany Hlas-SD. O post predsedu NSK zabojuje aj kandidát strany ĽSNS, odborár a právnik Milan Španír, podnikateľ a terajší podpredseda NSK Tibor Csenger, ktorého nominovala mimoparlamentná strana Aliancia, a riaditeľ Starého divadla Karola Spišáka v Nitre Martin Kusenda ako občiansky kandidát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok