Rusi ostreľovali Dnepropetrovskú oblasť, zahynulo viacero ľudí, uviedol gubernátor. Mali útočiť na obytné domy

TA3 ČTK
10.8.2022 07:33

Pri ruskom ostreľovaní Dnepropetrovskej oblasti na stredovýchodnej Ukrajine zomrelo v noci na dnešok 13 ľudí, ďalších 11 utrpelo zranenie. Podľa portálu Ukrajinska pravda o tom informoval šéf oblasti Valentyn Rezničenko.

ONLINE: Najaktívnejšie boje sú na východe Ukrajiny, Rusi v noci útočili na Charkov
TASR/AP

"Tragická noc... V Nikopoľskom okrese ruská armáda zabila 11 ľudí, poranila 13," napísal Rezničenko. Neskôr informoval, že dvaja ďalší zranení aj napriek všetkej snahe lekárov zomreli. Upresnil, že ďalších päť zranených je vo vážnom stave. 

Dvanásť ľudí zahynulo v obci Marhanec a jedna žena vo svojom dome v obci Vyščetarasivka. Podľa Rezničenka Rusi v noci cielene pálili z raketometov Grad na obytné domy, v ktorých spali ľudia.

Velenie ukrajinskej armády oznámilo, že Ruské sily sa snažia na východnej Ukrajine obnoviť útoky v oblasti miest Doneck a Pisky. Pokúsili sa postúpiť smerom na Avdijivku, utrpeli ale straty a stiahli sa, uviedol aj generálny štáb ukrajinskej armády. Ukrajincom sa podarilo zničiť sklad s muníciou v Ruskom okupovanej Chersonskej oblasti, oznámilo podľa serveru Ukrajinska pravda južné veliteľstvo ukrajinských síl.

Americkí analytici z Inštitútu pre štúdium vojny vo svojej pravidelnej správe o vývoji situácie na Ukrajine uviedli, že Kremeľ váha, či obviniť Ukrajinu z utorkových úderov proti ruským objektom na anektovanom Kryme. Také obvinenie by totiž vrhlo zlé svetlo na kvalitu ruskej protivzdušnej obrany. V utorok boli z ruskej leteckej základne na západe Krymu hlásené silné explózie a požiar, Ukrajina sa k útoku neprihlásila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok