Rokovanie Hegera a Matoviča so zdravotníkmi je podľa strany Hlas-SD nedôstojné a neslušné

TA3 TASR
9.8.2022 18:32

Spôsob, akým rokujú predseda vlády Eduard Heger a minister financií Igor Matovič (obaja OĽANO) s predstaviteľmi zdravotníkov, je nedôstojný a neslušný. Ide len o politickú hru s naťahovaním času. Uviedla to podpredsedníčka mimoparlamentnej strany Hlas-SD Zuzana Dolinková. Informoval Martin Dorčák z tlačového odboru strany Hlas-SD.

Peter Pellegrini, predseda strany Hlas-SD
TA3 / David Duducz

"Považujem za šialené, že táto vláda nie je schopná prijať rozhodnutie a riešenie a potrebuje zase ďalšie analýzy. Každý deň váhania znamená prehlbovanie krízy a rozvrat zdravotníctva," povedala Dolinková.

Utorkové rokovanie o platoch zdravotníkov na Úrade vlády SR podľa nej zase potvrdilo neschopnosť premiéra riešiť problém. Ako dodala, pre Slovensko je najlepšie riešenie okamžitý odchod tejto vlády. "V čase, keď si všetky okolité krajiny chránia svojich zdravotníkov a okamžite im navýšili platy, naša vláda za dva a pol roka nie je schopná urobiť nič," skonštatovala Dolinková.

Rokovania k zvyšovaniu platov zdravotníkov budú na Úrade vlády SR pokračovať v pondelok. Konkrétny návrh rastu platov lekárov a sestier ich zástupcovia na utorkovom stretnutí nedostali. Po jeho skončení to oznámil šéf Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok