Žilina vyhodila Adelaara, sezónu dokončí Tarkovič

TASR
3.1.2013 21:07

Iba deň pred začiatkom zimnej prípravy na jarnú časť Corgoň ligy prepustil MŠK Žilina holandského trénera Fransa Adelaara. Na poste ho nahradí Štefan Tarkovič. Od novej sezóny povedie Žilinu Adrián Guľa, ktorý je momentálne na lavičke AS Trenčín.

Žilina vyhodila Adelaara, sezónu dokončí Tarkovič
SITA

Podľa informácie na klubovom webe k ukončeniu vzájomnej spolupráce pristúpilo vedenie "šošonov". "Vo štvrtok v podvečerných hodinách sme pristúpili k ukončeniu spolupráce s holandským trénerom Fransom Adelaarom, ktorá platila do konca súťažného ročníka 2012/13. Vedením A-tímu bol poverený Štefan Tarkovič, ktorý od zajtrajšieho dňa povedie so zostávajúcimi členmi realizačného tímu zimnú prípravu. MŠK Žilina sa k 1. júla 2013 dohodla na päťročnej spolupráci s Adriánom Guľom, súčasným trénerom AS Trenčín. Do jeho príchodu povedie mužstvo realizačný tím, tak ako som už spomínal, s hlavným trénerom Štefanom Tarkovičom," uviedol pre žilinský klubový web športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

Frans Adelaar sa stal kormidelníkom "žlto-zelených" 16. apríla 2012, keď na poste trénera vystriedal po zápase 27.kola CL MŠK Žilina - AS Trenčín (2:2) Ľuboša Nosického. "Vedenie MŠK Žilina želá Fransovi Adelaarovi veľa šťastia v ďalšej trénerskej kariére a ďakuje mu za odvedenú prácu v klube, počas ktorej prispel k zisku historického premiérového double v sezóne 2011/12 a výraznou mierou sa podieľal na zabudovaní a adaptácii mladých hráčov v A tíme MŠK Žilina," uvádza sa ďalej v komuniké na klubovom webe.

Vo štvrtok 3. januára sa tak udiali v kluboch Corgoň ligy až dve zmeny na poste hlavných trénerov. V FK Senica nahradil českého kormidelníka Zdeněka Psotku Vladimír Koník, v prípade Adelaara tak ide už celkovo o šiestu výmenu v doterajšom priebehu sezóny.

trénerské zmeny v CL 2012/2013:
Slovan Bratislava: Vladimír Weiss - Samuel Slovák
FC Nitra: Ladislav Jurkemik - Jozef Vukušič
Spartak Trnava: Pavel Hoftych - Peter Zelenský
Tatran Prešov: Angel Červenkov - Ladislav Totkovič
FK Senica: Zdeněk Psotka - Vladimír Koník
MŠK Žilina: Frans Adelaar - Štefan Tarkovič

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok