Sila octového roztoku: Ovocie vám vydrží dlhšie čerstvé, ak použijete tento trik

TA3/zm
14.8.2022 10:00

Nielen bobuľové ovocie vám vydrží oveľa dlhšie čerstvé, ak ho zalejete octovým roztokom. A nemusíte ho ani mraziť.

Sila octového roztoku: Ovocie vám vydrží dlhšie čerstvé, ak použijete tento trik
Pexels

Či už si drobné ovocie oberiete vo vlastnej záhrade alebo ho kúpite v potravinách, ak ho nespotrebujete do pár dní, môže putovať rovno do koša. Ale aj to môže byť minulosť, ak sa ho naučíte uskladňovať v octovom roztoku.

Príprava ovocia

Bobuľové ovocie po obratí podlieha skaze tak rýchlo preto, že je plné vody, a tak sa na malinách, jahodách či hrozne rýchlejšie tvorí pleseň. Octový roztok však všetkým týchto problémom zabráni a pripravíte ho zo surovín, ktoré máte bežne doma. Dokonca sa nemusíte báť ani zápachu. Najskôr však prezrite ovocie, či už medzi sebou nemá plesnivého záškodníka. V takom prípade by vás ani najzázračnejší roztok nezachránil.

Jednoduchý roztok

Na prípravu roztoku, ktorý udrží ovocie v chladničke čerstvé týždeň, niekedy aj dva, budete potrebovať len dve ingrediencie. Na tri šálky vody pridajte jednu šálku octu a v tomto elixíre premiešajte ovocie bez toho, aby ste ho predtým umývali. Nechajte plody v roztoku postáť pokojne niekoľko minút, až potom ich premyte čerstvou vodou, ktorá ovocie zbaví octového zápachu. Bobule dajte na papierový obrúsok, dobre ich usušte, ale tak, aby sa nepomačkali. Ovocie presypte do sklenenej uzatvárateľnej nádoby a z jeho čerstvosti sa môžete tešiť niekoľkonásobne dlhšie.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok