Lidl prestane poskytovať zákazníkom bezplatné nabíjanie elektromobilov

TA3/SZ
9.8.2022 11:00

Lidl bol medzi majiteľmi elektromobilov obľúbencov destináciou ich nákupov práve aj vďaka možnosti bezplatného nabíjania elektromobilov. Obchodný reťazec však s touto službou čoskoro skončí

Lidl prestane poskytovať zákazníkom bezplatné nabíjanie elektromobilov
Lidl

Lidl v niektorých svojich prevádzkach ponúkal zákazníkom bezplatné dobitie ich elektrického, alebo plug-in hybridného auta počas doby nákupu. Táto služba sa však stala veľmi rýchlo obľúbenou aj u ľudí, ktorý neprišli za účelom nákupu, ale prišli si len nabiť svoj elektromobil na účet Lidl. Častokrát boli teda nabíjačky obsadené rôznymi kuriérmi či taxikármi, ktorý v hojnom počte využívali službu bezplatného nabíjania bez jediného nákupu. Lidl túto službu budoval a financoval zo svojich vlastných prostriedkov bez žiadnych dotácii a tak sa rozhodol po zistení skutočnosti, že na nabíjačkách reťazcu sa dobíja viac taxíkov, ako samotných zákazníkov túto bezplatnú službu zrušiť.

Lidl Lidl

Za zrušením nabíjania zadarmo je okrem nežiadúcich áut čiastočne aj vyššia cena elektrickej energie, ktorú pri tak veľkom odbere reťazec určite pocítil. Spočiatku podnikol tento krok reťazec na českom trhu, no krátko na to sa ku nemu pridáva aj slovenský Lidl, ktorý podľa vedúceho úseku komunikácie spoplatní túto službu od 15. augusta vo všetkých predajniach poskytujúcich doposiaľ bezplatné nabíjanie.

Aké ceny za kWh elektrickej energie bude reťazec svojim zákazníkom účtovať je momentálne otázne. Cena sa bude odvíjať aj podľa voľby jednosmerného, alebo striedavého nabíjacieho prúdu, no podľa šéfa komunikácie Lidl je cieľom poskytnúť čo najvýhodnejšiu cenu. Po novom bude teda nabíjanie potrebné aktivovať načítaním QR kódu cez aplikáciu, ktorá sa postará aj o následnú platbu za nabíjanie podľa spotrebovanej energie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok