Nové informácie o nehode autobusu v Chorvátsku: Vodič mal 72 rokov, nebol pod vplyvom alkoholu

TA3 TASR
8.8.2022 22:00

Poľský vodič, ktorý v sobotu skoro ráno stratil kontrolu nad autobusom plným pútnikov, mal 72 rokov a nebol pod vplyvom alkoholu ani omamných látok. Informovala o tom v pondelok chorvátska štátna televízia HRT s odvolaním sa na výsledky pitvy.

Nové informácie o nehode autobusu v Chorvátsku: Vodič mal 72 rokov, nebol pod vplyvom alkoholu
TASR/AP

Vodič podľa nich netrpel ani žiadnymi akútnymi ochoreniami. Pitvy 12 obetí tragickej nehody sú ukončené a ich telá budú odovzdané rodinám, uviedol chorvátsky spravodajský server Večernji.hr.

Server pripomína, že pri nehode zahynuli aj obaja vodiči. Vyšetrovanie potvrdilo, že v čase havárie šoféroval 72-ročný vodič, ktorý bol v súlade s predpismi pripútaný bezpečnostným pásom. Pitva tiež dokázala, že nebol pod vplyvom alkoholu ani omamných látok.

Poľský autobus s 42 cestujúcimi a dvoma vodičmi smeroval do mariánskej svätyne v Medžugorí na juhu Bosny a Hercegoviny, keď v sobotu okolo 05.30 h zišiel na severe z Chorvátska z diaľnice A4 do priekopy. Dvanásť ľudí zahynulo a ďalších 32 utrpelo zranenia, z nich 19 bolo zranených vážne. Dvaja zo zranených sa nachádzajú v kritickom stave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok