Dvaja pasažieri poľského autobusu, ktorý havaroval v Chorvátsku, sú v kritickom stave

TA3 TASR
8.8.2022 15:21

Dvaja z poľských občanov, zranených cez víkend pri havárii autobusu v Chorvátsku, sú stále v kritickom stave. Ostatní zranení pasažieri, hospitalizovaní v chorvátskych nemocniciach, sú v stabilizovanom stave. V pondelok o tom informovalo ministerstvo zdravotníctva v Záhrebe, píše tlačová agentúra HINA.

Dvaja pasažieri poľského autobusu, ktorý havaroval v Chorvátsku, sú v kritickom stave
Twitter/Reuters

Poľský autobus s 42 cestujúcimi a dvoma vodičmi smeroval do mariánskej svätyne v Medžugorí na juhu Bosny a Hercegoviny, keď v sobotu okolo 05.30 h zišiel na severe z Chorvátska z diaľnice A4 do priekopy. Dvanásť ľudí zahynulo a ďalších 32 utrpelo zranenia, z nich 19 bolo zranených vážne. Dvaja z pasažierov sú umiestnení na jednotke intenzívnej starostlivosti vo Všeobecnej nemocnici vo Varaždine, meste blízko maďarskej hranice. Ich stav zostáva kritický, uviedlo chorvátske ministerstvo.

V tej istej nemocnici stále liečia ďalších päť Poliakov a sú v stabilizovanom stave. Štyroch pacientov prepustili a už sa vrátili do Poľska. Štyria zo zranených cestujúcich podstúpili vo Varaždine operáciu. Vo Všeobecnej nemocnici v meste Čakovec sú obaja pacienti stabilizovaní a ten, čo je v súčasnosti na JIS-ke, bude pravdepodobne čoskoro presunutý na úrazové oddelenie. Všetkých šesť pacientov vo verejnej nemocnici Dubrava v hlavnom meste Záhreb a šesť pacientov vo fakultnej nemocnici Záhrebskej univerzity je stabilizovaných. Traja z nich sú pripravení na prepustenie, doplnilo ministerstvo. Poľsko plánuje tento týždeň previezť do vlasti vyše desať ranených ľudí, pravdepodobne už v stredu, oznámil námestník poľského ministra zdravotníctva Waldemar Kraska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok