Ruský poslanec pohrozil smrťou vojnovému novinárovi. Prídeme a všetkých vás zabijeme, odkázal

TA3 ČTK
8.8.2022 12:01

Poslanec ruského parlamentu Alexej Žuravljov vo vysielaní ruskej štátnej televízie pohrozil, že zabije vojnového spravodajcu nemeckého denníka Bild na Ukrajine Björna Stritzela. Spravodajcu pritom nazval "náckom". Informoval o tom portál Meduza. Žuravljov adresoval vyhrážky nemeckému novinárovi, keď v programe Šesťdesiat minút televízie Rossija 1 reagoval na materiál nemeckého denníka.

Ruský poslanec pohrozil smrťou vojnovému novinárovi. Prídeme a všetkých vás zabijeme, odkázal
Twitter/Алексей Журавлев

"Chcem tomu náckovi povedať, a je mi to šumák, že prídeme a všetkých ich zabijeme!" rozohnil sa poslanec. Na moderátora, ktorý povedal, že "nie je potrebné nikoho zabíjať", poslanec reagoval: "Pôjdem tam, a ak ho tam uvidím, tak...!"

Žuravljovova parlamentná frakcia Liberálnodemokratickej strany Ruska uviedla, že poslancovo emotívne vystúpenie odráža jeho názor, ktorý ale vedenie strany nezdieľa. Frakcia podčiarkla, že "vyhrážanie sa smrťou" určite nie je jej "metóda". Zároveň ubezpečila, že na svojom septembrovom zasadnutí Žuravljove výroky posúdi. Tiež moderátor programu televízie Rossija 1 vyhlásil, že poslancove výroky boli cez čiaru. Sám poslanec ale povedal, že svoje slová za nekorektné nepovažuje. "Novinár hovorí nadšene o tom, ako tam dodávajú nacistické húfnice. Prídeme a všetkých vás zabijeme. To nie je vyhrážanie, ale realita," uviedol Žuravljov v komentári pre internetové médium Podjom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok