Super spôsoby, ako využiť fén a na vlasy to nebude. Odstráni vosk aj kolieska po šálke

TA3/zm
12.8.2022 16:00

Fén je jeden perfektný pomocník, ale tentokrát naozaj nemáme na mysli sušenie vlasov a úpravu účesu. Jeho horúci vzduch využijete aj v týchto nasledujúcich prípadoch.

Super spôsoby, ako využiť fén a na vlasy to nebude. Odstráni vosk aj kolieska po šálke
Pexels

Fén vytiahnete zrejme párkrát do týždňa, aj to na pár minút. No jeho využitie je oveľa širšie ako len na vyfúkanie vlasov. Odteraz ho budete mať po ruke neustále.

Kolieska na nábytku

Poznáte to, postavíte na stôl či drevenú policu hrnček s horúcim čajom alebo kávou a zanechá na nábytku nepekné koliesko. Žiaden problém pre fén. Nastavte ho na čo najhorúcejší vzduch a namierte na inkriminované miesto. Potrvá to možno pár minút, ale rozhodne sa kolieska týmto spôsobom zbavíte oveľa jednoduchšie ako s použitím najrôznejších čistiacich prípravkov.

Rozliaty vosk

Romantický večer, všade samé sviečky, ale zrazu nehoda a vosk je rozliaty všade. Najmä z textílií ho ide odstrániť veľmi ťažko, ale opäť to nie je nič, s čím by si fén neporadil. Na zaschnutý vosk položte niekoľko papierových obrúskov, dobre ich pridržte a začnite fénovať. Ako sa bude vplyvom horúceho vzduchu vosk roztápať, bude sa automaticky vpíjať aj do obrúskov, takže po chvíli budú všade, len nie na koberci či inej textílii.

Etikety a cenovky

Ak chcete odstrániť etiketu z pohára alebo fľaše, prípadne z niečoho odstrániť nálepku alebo cenovku tak, aby na predmete neostalo lepkavé miesto, ktoré ničím nejde dole, použite fén. Nepomôže však vtedy, keď ste už majstrovali. Skrátka lepiacu časť musíte dávať dole odzačiatku spolu s teplým vzduchom.

Žehliaci fén

Ak ste na služobnej ceste alebo dovolenke, kde nemáte so sebou žehličku, prvá pomoc pre pokrčené oblečenie prichádza v podobe fénu. Namierte teplý vzduch na tkaninu a pomocou ruky ju vyrovnávajte. Rýchle, efektné, a pritom také jednoduché.

Rozpustené maslo

Ak narýchlo potrebujete rozpustiť maslo, ale nie úplne do tekutého stavu, len tak, aby sa dalo natierať, zohrejte ho na pár sekúnd fénom. Na chlebík sa bude o chvíľku natierať veľmi rýchlo.      

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok