Slovenským tenistom do 18 rokov sa darilo aj na ME vo Francúzsku, získali striebro

TA3 TASR
5.8.2022 23:04

Okrem nedávneho úspechu Renáty Jamrichovej na EYOF-e sa našim mladým tenistom darilo aj na majstrovstvách Európy do 18 rokov vo Francúzsku. V tímových súťažiach získali naši reprezentanti jedno striebro.

Ďaleko sa dostali chlapci aj dievčatá. Trojica Privara, Naď, Krajčí pod vedením Ľubomíra Kurhajca po víťazstve v piešťanskej skupine sa vo finálovej v La Rochelle dostali až do semifinále, a obsadili napokon konečné 4. miesto.

Dievčatá sa dostali ešte ďalej. Z kvalifikačnej skupiny v Rumunsku išli do finále z druhého miesta, keďže nad ich sily boli Bulharky. Potom po výhre nad Francúzskom i Talianskom 2-1 vo finálovej časti turnaja vo francúzskom Granville sa vo finále postavili opäť Bulharsku. A Slovenky znova prehrali, ale i napriek tomu trojica Daubnerová, Vargová a Balus s kapitánom Martinom Zathureckým druhým miestom príjemne prekvapili celú tenisovú komunitu.
Cesta za takýmto výsledok je vždy tŕnistá. Ale sú momenty, kedy sa športovec cíti šťastný. Momenty, pre ktoré sa oplatí tvrdo trénovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok