Banánovú šupku nevyhadzujte. Týmito spôsobmi sa dá zjesť a vďaka tomu schudnete

TA3/zm
10.8.2022 16:00

Je známe, že množstvo ovocia a zeleniny má väčšinu vitamínov v šupke. Pri takých jablkách nie je problém zjesť ich neolúpané, ale čo banán? Aj v tomto prípade platí, že v šupe sú cenné výživné látky, ale ako ju zjesť?

Banánovú šupku nevyhadzujte. Týmito spôsobmi sa dá zjesť a vďaka tomu schudnete
Pexels

Odteraz už šupku z banánov nevyhodíte. Ak chcete schudnúť, tu sú tri spôsoby, ako si ju pripraviť, aby spálila tuky.

Cenné látky

Banánová šupka sa  v niektorých častiach sveta bežne konzumuje, u nás to až také bežné však nie je. Pritom je v nej množstvo vlákniny, draslíka a horčíka, ako aj vitamínov B a C. A keď sa tieto látky skombinujú, vzniká dokonalý kokteil na chudnutie.

Bio, umytá a zelená

Samozrejme, ak máte úmysel zjesť aj šupku, vyberajte si ovocie v biokvalite a dobre ho umyte. Vhodné je tiež, ak nie je banán prezretý, môže byť dokonca ešte trochu zelený. Lenže aj tak, ako si takú banánovú šupku pripraviť? Sú na to dokonca až tri spôsoby.

Pomixovať

Odrežte oba tvrdé konce banánu, vnútro klasicky zjedzte a šupku pomixujte s iným ovocím alebo zeleninou v podobe smoothie. Táto ingrediencia je pre chudnutie naozaj zázračná.

Čaj

Druhou možnosťou, ako zjemniť banánovú šupku, aby nebola horká, je zaliať ju horúcou vodou. Nechajte šupu niekoľko minút lúhovať a získate zaujímavý čaj, ktorý zatočí s nadbytočnými kilami.

Témy: chudnutie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok