Trnava sa v odvete zapotí. Spartak doma prehral s Rakówom Čenstochová 0:2

TA3 TASR
4.8.2022 20:37

Futbalisti FC Spartak Trnava prehrali vo štvrtkovom úvodnom stretnutí 3. predkola Európskej konferenčnej ligy s Rakówom Čenstochová 0:2. Oba góly strelil Ivan Lopez v prvom polčase, druhý z pokutového kopu. Odveta v Poľsku je na programe vo štvrtok 11. augusta o 18.00 SELČ. Postupujúci sa v play off stretne s víťazom dvojzápasu medzi Sláviou Praha a Panathinaikosom Atény.

Trnava sa v odvete zapotí. Spartak doma prehral s Rakówom Čenstochová 0:2
TASR - Lukáš Grinaj

Trnavčania začali lepšie. Už po minúte hry potiahol akciu Ristovski, ale jeho center na Bamideleho odvrátila obrana hostí. O pár sekúnd neskôr sa dostal k zakončeniu aj Ristovski, ale loptu len "lízol" hlavou. Sľubný trnavský úvod trval až do 23. minúty, keď arbiter nariadil prvú teplotnú prestávku. Hra sa potom vyrovnala a do hry sa začali dostávať aj Poliaci. No loptu mali stále častejšie na kopačkách hráči Spartaka. 

Potom však prišla studená sprcha pre domácich, lebo v 30. minúte išli hostia do vedenia. Lopez jemne tečoval oblúčik spoluhráča za obranu, to zmiatlo brankára Takáča a lopta skončila v bráne - 0:1. Záver prvej časti hry bol potom čoraz viac rozkúskovaný. Na jej konci fauloval Bukata v šestnástke Wdowiaka a Lopez pokutový kop premenil - 0:2.

Do druhého polčasu pripravil tréner Trnavy jednu zmenu, Bukatu nahradil Paur. Spartak po prestávke od úvodu tlačil súpera, ale vyloženú šancu si nevypracoval. Naopak v 64. minúte mohol po rýchlom brejku zvýšiť Gutkovski, ale Takáč vytlačil loptu na roh. Potom opäť zahrozili domáci, ale v pokutovom území im chýbalo viac kreativity a individuálneho kumštu. Obaja tréneri si potom vyčerpali všetky striedania, ale domácim to ku gólu nepomohlo a hostia si bez problémov svoj triumf postrážili. Najväčšiu šancu na zníženie stavu mal v závere Iván, ale nevyužil moment na zakončenie a Trelowski zneškodnil aj strelu Bamideleho.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok