Cadillac predstavil koncept Celestiq, ktorý sa má stať vlajkovou loďou značky

TA3/SZ
4.8.2022 18:30

Najnovší koncept z dielne Cadillacu ukrýva plne elektrický pohon, prináša nadčasový dizajn a mimoriadne luxusný interiér. Má pritom nadviazať na úspechy značky z minulosti

Cadillac predstavil koncept Celestiq, ktorý sa má stať vlajkovou loďou značky
Cadillac

Najhorúcejší počin z dielne Cadillacu ťaží najmä z minulosti značky. Má byť totižto odkazom na model Eldorado Brougham z roku 1957, ale taktiež čerpá aj z diel Eera Saarinena, ktoré je známim architektom. Úloha dizajnérov bola teda jasná, a to spojiť funkčnosť a oku lahodiace tvary. Po stránke dizajnu sme svedkami rozmernej prednej masky a úzkych svetlometov v prednej časti. V zadnej časti si zas môžme všimnúť klesajúcu líniu strechy so zaujímavo riešenými koncovými svetlometmi.

Cadillac Cadillac

Dizajnovou zaujímavosťou je napríklad aj inteligentná sklenená strecha umožňujúca zmenu integrovaného podsvietenia, vďaka čomu si môžu cestujúci upraviť náladu v interiéri predné podľa svojho gusta. Strecha taktiež umožňuje jej zatmavenie nad každým sedadlom zvlášť. Interiér je vybavený sj obrovským, až 55 palcovým displejom s funkciou súkromného prezerania, vďaka ktorému premietaný obraz nerozptyľuje vodiča.

Sériovú verziu by sme mali spoznať už o niekoľko rokov a od aktuálne predstaveného konceptu sa má líšiť iba v detailoch. Automobilka dokonca plánuje novinku vyrábať výhradne ručne, čo si vyžiada investície vo výške 81 miliónov eur. Podrobnosti pohonu si značka ešte necháva pre seba, no cieľom by mal byť dojazd na úrovni 600 kilometrov a vyšší výkon. Odhadnúť cenovku v tomto momente je takmer nemožné, no úplne s prehľadom môže atakovať hranicu 250 tisíc dolárov. Nechajme sa však prekvapiť.

Témy: Cadillac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok