Peniaze, účty, povinnosti. To je rebríček stresových faktorov u žien, ale muži majú celkom inú prvú priečku

TA3/zm
11.8.2022 08:00

O tom, že ženský a mužský svet je výrazne odlišný nemusíte ani polemizovať. No zrejme by ste predpokladali, že väčšinu dospelých jedincov trápi finančná situácia a s ňou spojené témy ako pracovný stres, povinnosti v domácnosti či platobné záležitosti od hypotéky až po lízing. Nuž, takto vyzerá rebríček u žien, ale nie u mužov.

Peniaze, účty, povinnosti. To je rebríček stresových faktorov u žien, ale muži majú celkom inú prvú priečku
Pexels

Zdá sa, že muž ako živiteľ rodiny a nositeľ stresu o zabezpečenie istôt a budúcnosti pre svoju rodinu je už minulosťou. Túto rolu očividne prebrali ženy, aspoň tak vyzerá zoznam toho, čo jednotlivé pohlavia najviac stresuje. Ale páni ostanú pánmi a zrejme večnými deťmi. Pozrite sa na ich rebríček stresových faktorov.  

Na treťom mieste výzor

Našich milých partnerov až v 39 percentách trápi strata vlasov! Takže výzor neriešime len my ženy, skutočne je veľkou témou aj pre naše polovičky, len v trochu inej forme, čo potvrdzuje aj ďalšie miesto stredových faktorov. 30 percent respondentov zapojených do prieskumu trápi veľkosť ich mužskej pýchy. Ostáva ešte skupina 18 percent, čo sú chlapi stresujúci sa kvôli svojej váhe, respektíve najmä kvôli zväčšujúcemu sa brušku.

Financie druhé

Finančné zabezpečenie je pre mužov stresový faktor číslo dva a zhodlo sa na tom 68 percent opýtaných. V podstate s tým súvisí aj tretia priečka s 58 percentami. Tam skončila kúpa nehnuteľnosti, ako veľká finančná investícia, z ktorej vyplýva u mužov obava, aby nevyhodili peniaze zbytočne a zvládali dom či byt splácať.

Športové zápasy prvé

Prvé miesto je minimálne pre nežnejšie pokolenie prekvapivé. Chlapov podľa prieskumu na webovej stránke longevita.com najviac stresuje športový zápas, najmä ak hrá ich obľúbený tím a ide o dôležité stretnutie. Až 72 percent mužov označilo túto činnosť za “nervydrásajúcu“.

Témy: Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok