Tieto potraviny nepatria do špajze: Víno, kukuricu aj horčicu presuňte do chladničky

TA3/zm
9.8.2022 16:00

Zvyčajne čítate rady o tom, čo do chladničky nepatrí, hoci to tam bežne skladujeme. Napríklad také paradajky v chlade strácajú chuť. Ale je aj niekoľko potravín, ktoré naopak do chladničky patria, ale väčšina z nás ich má v špajze. A to je veľká chyba.

Tieto potraviny nepatria do špajze: Víno, kukuricu aj horčicu presuňte do chladničky
Pexels

Niektoré potraviny máme bežne v komore, kým nie sú otvorené. Ale keď ich raz načnete, mali by putovať do chladničky. A nielen oni, aj ďalšie suroviny, ktoré sa v kuchyni používajú, mnoho ľudí nesprávne skladuje v špajze.

Kukurica

Sezóna kukurice je v plnom prúde, otázkou ostáva, kde doma odložíte klásky, ktoré ste nakúpili. Ak si hovoríte, že ani v potravinách nemajú kukuricu v chladiacich boxoch, a preto môže čakať na zjedenie v špajze alebo na kuchynskej linke, ste na omyle. Obchody dokladajú tovar prakticky denne, takže sa kláskom nič nestane pri izbovej teplote. Navyše, ani o tej v prípade supermarketov, kde beží nonstop klíma, nemôžeme hovoriť.  Skrátka, kukuricu dajte doma do chladničky, jednak dlhšie vydrží, ale hlavne nestratí chuť.

Maslo

Zdá sa to ako zbytočná rada, pretože 90% ľudí skladuje maslo v chladničke, ale nájdu sa aj takí, ktorí ho nechajú mimo nej, aby sa dalo dobre rozotierať. Klasické živočíšne maslo má však príliš málo soli a konzervantov na to, aby vydržalo iné než nízke teploty.

Kokosový olej

Podobne ako je to s maslom, platí aj pri kokosovom oleji, že by malo zaberať miesto v chladničke. Hoci máte možno radšej jeho tekutú podobu, ak si ho chcete vychutnávať dlhšie, neriskujte izbovú teplotu.

Horčica

Kým je nový pohár zatvorený, pokojne ho majte v špajze, ale hneď ako horčicu otvoríte, skladujte ju vo dverách chladničky. Nemusí zaberať miesto na poličke, pretože nepotrebuje až také nízke teploty, ale predsa len by komora nestačila na to, aby horčica vydržala dlho čerstvá.

Červené víno

O tom, že biele víno sa podáva chladené, vieme snáď všetci. Ale aj červené patrí do chladničky, najmä vtedy, keď ho otvoríte a nespotrebujete celé. Pri vyšších teplotách by začalo víno oxidovať a stratilo by chuť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok