Ako pochopiť význam symbolov Feng shui, č. II

Ako pochopiť význam symbolov Feng shui Foo pes, zdroj foto: Depositphotos

Ak vás zaujíma táto prastará čínska filozofia, prinášame vám ďalší článok o tom, ako pochopiť význam symbolov Feng shui.

Feng shui je tu už stovky rokov a mnohí z nás sa podľa tejto filozofie riadia i dnes. Tu je ďalší článok o tom, ako pochopiť význam symbolov a ich využitie vo vašom dome.

Foo pes

Vchodové dvere sú vlastne podľa Feng shui ústami pre energiu čchi. Preto ich starí Číňania považovali za dôležité. Dvere majú vlastných bohov. „Bohovia dverí“ sú symboly ochrany, ktoré sú umiestnené v pároch pri vchodových dverách. Príkladom takýchto bohov sú Foo psy. Ide o mýtické stvorenia, ktoré sa podobajú levom a chránia vás a váš domov.

15 symbolov Feng Shui a ich význam v našom dome

Korytnačka

Korytnačka predstavuje múdrosť a dlhovekosť, pretože tieto zvieratá často dlho žijú aj v skutočnom živote. Múdrosť, ktorá sa neskôr stala I-ťing (a potom feng shui), údajne vzišla zo znakov na zadnej strane korytnačieho panciera, ktorý sa vynoril z rieky Luo. Číňania veria, že korytnačky prinášajú správy zo sveta prírody.

Ak vo vašom dome budete mať vystavené obrázky s korytnačkou, zvýšite tým svoju múdrosť.

Ako pochopiť význam symbolov Feng shui, č. II
Zdroj foto: Depositphotos

Čínske mince

Čínske mince sú priaznivým symbolom úspechu a bohatstva. Kruhový tvar predstavuje nebo a vnútorný štvorec je zem. Úlohou úspešného vládcu bolo spojiť nebo a zem v prospech ľudstva (alebo aspoň v prospech ľudí, ktorým vládol). Preto môžu tieto mince symbolizovať bohatstvo a múdrosť, ktorá prinesie prosperitu do vášho domova.

12 zvierat zverokruhu

12 zvierat zverokruhu symbolizuje archetypy energií, s ktorými žijeme v tejto ľudskej ríši. Každé jednotlivé zviera predstavuje rôzne veci, ale všetky spolu tvoria dokonalú harmóniu. Ak chcete žiť v súlade s Feng shui, vyhľadajte si svoje zviera zverokruhu podľa roku vášho narodenia. Alebo môžete spojiť všetky zvieratá zverokruhu, aby váš domov symbolizoval harmóniu s rôznymi osobnosťami vo vzťahoch, s ktorými sa môžete stretnúť.

Červená farba

Červená farba je vo Feng shui najpriaznivejšia farba. Symbolizuje ochranu, šťastie a vitalitu. Červená je spojená s elementom ohňa a tak môže ľahko pritiahnuť úspech.

Červenú farbu môžete strategicky použiť vo svojom domácom Feng shui, aby bola prínosom pre vašu rodinu. Napríklad namaľujte rám vchodových dverí na červeno, umiestnite do vázy červené kvety alebo na pohovku použite červené vankúše.

Ďalšie symboly Feng shui si rozoberieme v nasledujúcom článku.