Hyundai opäť potvrdil svoju obľúbenosť u európskych zákazníkov

TA3/SZ
4.8.2022 11:00

Hyundai dokázal za prvý polrok aktuálneho roku presvedčiť dostatok zákazníkov na to, aby si uchmatol rekordný trhový podiel na úrovni až takmer 5%

Hyundai opäť potvrdil svoju obľúbenosť u európskych zákazníkov
Hyundai

Najnovšie predajné čísla za prvý polrok upevnili pozíciu Hyundaiu na trhu a potvrdili jeho obľúbenosť u koncových zákazníkov. Prvý polrok roku 2022 bol pre automobilku veľmi úspešný, pretože sa jej podarilo na území Európy osloviť dostatok zákazníkov na to, aby dodala až 263005 kusov nových áut, čím si uchmatla rekordný trhový podiel až 4.7%. Medziročne teda Hyundai zaznamenal nárast predajov o neuveriteľných 8.2%. Zaujímavosťou je, že až 70% predaných áut na území Európy v nej aj bolo vyrobených. Hlavný podiel na tom majú výrobné závody v susednom Česku a Turecku.

Hyundai Hyundai

Najúspešnejšími modelmi boli tentokrát Tucson a Kona. Na našom trhu sa podarilo doručiť celkovo za prvý polrok 5102 áut. Hlavným ťahákom je model i30 a Tucson. Hyundai je taktiež najvyhľadavanejšou značkou súkromnej klientely už dlhých šesť mesiacov.

Hyundai Hyundai

K tejto téme sa vyjadril aj generálny riaditeľ značky pre Európu Michael Cole, ktorý uviedol, že ,,tieto vynikajúce výsledky podčiarkujú silu produktového radu Hyundai v Európe najmä vzhľadom na náročnú celkovú situáciu na trhu. Len minulý týždeň sme predstavili IONIQ 6, ktorý posilní naše vedúce postavenie v elektrifikácii. Tento model ešte viac zvýši kvalitu a rozmanitosť nášho predajného mixu. Verím, že to ešte viac rozšíri našu príťažlivosť a umožní nám udržať si náskok vo vysoko konkurenčnom prostredí. Hoci Hyundai nie je imúnny voči celkovým automobilovým trendom, očakávame, že náš podiel na trhu bude v nasledujúcich mesiacoch naďalej rásť vďaka našej ponuke zameranej na zákazníkov”.

Témy: Hyundai
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok