Ako si pripraviť výborné černicové víno, tu sú recepty

Ako si pripraviť výborné černicové víno, tu sú recepty Zdroj foto: Depositphotos

Existujú dva spôsoby, ako si pripraviť výborné ovocné víno z černíc. My vám ich oba prezradíme. Urobte si chutné osvieženie letných dní a zároveň zužitkujte ovocie z vašej záhrady.

Ako si pripraviť výborné černicové víno

Recept I.

Budeme potrebovať:

2,5 l černicovej šťavy, 1,5 l vody, 1,25 kg kryštálového cukru.

Postup

Zrelé černice dáme do päťlitrového pohára, roztlačíme a necháme kvasiť štyri dni. Potom prelisujeme, šťavu precedíme a odmeriame.

Vo vlažnej vode roztopíme cukor a zmiešame so šťavou. Nalejeme do demižóna, založíme kvasnú rúrku (špeciálna korková zátka so sklenenou rúrkou pre únik plynov vznikajúcich počas procesu kvasenia) a necháme kvasiť najprv na teplom mieste a potom preložíme do chladnejšej miestnosti. Vykvasené víno necháme niekoľko dní ustáť, potom opatrne stočíme gumovou hadičkou do čistého demižóna a po úplnom vyčistení stočíme do fliaš.

Ako si pripraviť výborné černicové víno, tu sú recepty
Zdroj foto: Depositphotos
Bylinkové kúry z vašej záhrady účinné proti kašľu

Recept II.

Budeme potrebovať:

2 kg černíc, 2,5 l vody, 1 kg kryštálového cukru.

Postup

Dobre zrelé černice dáme do päťlitrového pohára. Vo vlažnej vode roztopíme cukor, nalejeme  na černice, pohár zaviažeme celofánom, ktorý predierkujeme, a necháme kvasiť na teplom mieste 3 týždne. Potom víno stočíme do menšieho demižóna a na 1 liter vína pridáme 50 g kryštálového cukru.

Založíme kvasnú rúrku a necháme celkom vykvasiť. Vykvasené a ustáte víno stočíme do fliaš, uzavrieme a uložíme na chladné miesto.