Vodca väčšiny v Snemovni nepodporuje dohodu o fiškálnom útese

TASR
1.1.2013 21:56

Vodca republikánskej väčšiny v Snemovni reprezentantov amerického Kongresu, Eric Cantor, dnes povedal, že nepodporuje zákon o tzv. fiškálnom útese, ktorý v noci nadnes schválil Senát.

Vodca väčšiny v Snemovni nepodporuje dohodu o fiškálnom útese
SITA

Vyvolal tým ďalšie pochybnosti o tom, ako bude Kongres riešiť automatické výdavkové škrty a zvýšenie daní, ktoré nadobudlo platnosť tesne po polnoci, informovala agentúra Reuters.

Cantor vyjadril svoju nespokojnosť so zákonom pred médiami, keď odchádzal zo stretnutia republikánskych kongresmanov, ktoré sa konalo za zatvorenými dverami.

Zostáva nejasné, či bude Snemovňa reprezentantov o senátnom zákone vôbec hlasovať a ak áno, či sa bude usilovať o nejaké zmeny v jeho znení, napísal Reuters.


Ak by Snemovňa zákon zamietla, znamenalo by to, že by sa rokovania museli začať znova od začiatku v novozvolenom Kongrese, ktorý sa prvýkrát zíde vo štvrtok a sú v ňom desiatky nových kongresmanov.


Senát schválil dnes uvedenú legislatívu dve hodiny po tom, ako 31. decembra uplynul hraničný termín.

Demokrati a republikáni sa predtým v zásade dohodli na predĺžení daňových úľav pre strednú triedu.

Americký prezident Barack Obama dnes vyzval Snemovňu reprezentantov, aby nasledovala kroky Senátu a dohodu o tzv. fiškálnom útese schválila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok