Zlodeji s dobrým srdcom? Ukradnuté hodinky vrátili majiteľovi, lebo zistili, že nie sú pravé

TA3 ČTK
23.7.2022 07:52

Zlodeji v Neapole s ospravedlnením vrátili hodinky švajčiarskemu turistovi, ktorého len o niekoľko minút predtým so zbraňou v ruke okradli. Ukázalo sa totiž, že hodinky boli len falzifikát luxusnej značky. Napísal o tom web stanica CNN.

hodinky čas (ČTK/Tetra Images)
ČTK/Tetra Images

K dvom švajčiarskym turistom, ktorí si prišli večer vypiť pohárik na záhradku kaviarne na neapolskom námestí Trieste e Trento, sa priblížil mladík, namieril na hlavu jedného z nich zbraň, strhol mu zo zápästia hodinky a zmizol. O sedem minút neskôr sa ale v záhradke objavil iný mladý muž, ktorý s ospravedlňujúcimi gestami vrátil hodinky ich majiteľovi. Ako vyšlo najavo, zlodeji nemali o hodinky záujem, pretože sa ukázalo, že ide o obyčajný falzifikát švajčiarskej značky Richard Mille.

Incident zachytili bezpečnostné kamery. Na zázname je vidieť, ako vo chvíli, keď sa čašník otočil k záhradke chrbtom a vydal sa do vnútornej časti podniku, si to cez námestie k ľuďom pri vonkajších stolíkoch namieril muž, vytiahol zbraň a okradol jedného z hostí. Lúpež netrvala dlhšie ako pár sekúnd. Záhradka bola v tej chvíli pomerne zaplnená a ľudia chodili aj okolo po ulici. Podľa spolumajiteľa podniku Antonia Viscontiho zlodeji dúfali, že keď hodinky vrátia, okradnutý turista incident nenahlási.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok