ANKETA: Omrzeli vás typické turistické atrakcie? Toto vyhľadávajú v okolí Tatier miestni

ta3/Milan Špak
20.7.2022 06:00

Vysoké Tatry sa tešia veľkej obľube ako v zime, tak aj v lete. Ich okolie ponúka aj miesta, ktoré sa nehemžia turistami, a sú vyhľadávané najmä miestnymi. Práve na takéto lokality sme sa pýtali v uliciach Kežmarku.

ANKETA: Omrzeli vás typické turistické atrakcie? Toto vyhľadávajú v okolí Tatier miestni
ta3/Milan Špak

Respondentov sme sa pýtali:

  • Čo by ste odporučili navštíviť turistom z menej známych lokalít?
  • Kam v okolí Kežmarku zájdete vy?

Samuel, 22 rokov, Kežmarok

Veľmi rád chodím na prírodný kráter vo Vyšných Ružbachoch. Táto lokalita nie je až taká známa a navštevujú ju najmä ľudia z okolia. Ak sa chcú turisti zdarma osviežiť, odporučil by som im toto miesto, ktoré je v blízkosti kúpeľov. Výhodou je napríklad aj to, že v kráteri sa dá kúpať aj v zime.

Daniela, 58 rokov, Slovenská Ves

Pri návšteve Vysokých Tatier stojí za to urobiť si zastávku v Tatranskej Lomnici a pokochať sa krásou v Expozícii tatranskej prírody - botanickej záhrade. Tá je tiež vstupnou bránou pre náučný chodník Pramenisko, ktorý je vyhlásený za národnú prírodnú rezerváciu. Je to horský lužný les so zaujímavými horninami, bylinami a živočíchmi. Sú tam aj dve vyhliadkové plošiny.

Martina, 25 rokov, Liptovský Mikuláš

Určite by som odporučila cyklovýlet v okolí Ždiaru, napríklad na trase Tatranská Kotlina - Ždiar. Výlet je vhodný aj pre rodiny s deťmi, ktoré sa neboja v niektorých úsekoch prekročiť potok. Odmenou sú po ceste bobrie hrádze alebo vodná nádrž, pri ktorej sa dá oddýchnuť.

Katarína, 32 rokov, Kežmarok

Ak je turista nadšenec architektúry, určite by som mu odporučila ísť po stopách Čiernych dier, ktorých je v našom okolí Kežmarku a Vysokých Tatier neúrekom. Tento projekt sa zameriava na zabudnuté industriálne pamiatky, ktoré boli navrhnuté poprednými slovenskými architektmi a snaží sa im vdýchnuť nový život. Patrí sem budova Tatraľanu (zameriavaná na výrobu a predaj tkanív, pozn. red.) či Turbína pri Kežmarku. Do tohto zoznamu boli zaradené napríklad aj Stanica lanovej dráhy na Lomnickom štíte či budova Štátneho observatória v blízkosti Skalnatého plesa.

Marek, 29 rokov, Poprad

Spoločne s priateľkou sa radi vyberieme prejsť na náučný chodník v Kvetnici pri Poprade. Je tam krásne prostredie počas celého roka. Takýto oddychový výlet môžu absolvovať pokojne aj rodiny s deťmi či starší ľudia, keďže vôbec nejde o náročnú prechádzku.

Blanka, 50 rokov, Kežmarok

Odporučila by som sprístupnený bývalý vojenský priestor v Záľubici. Ten ponúka možnosť cyklo alebo pešej turistiky s krásnymi výhľadmi a prírodou. Dá sa prejsť až do Levočskej doliny, kde sa nachádza biokúpalisko.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok