VIDEO: V Česku vybuchol rodinný dom. V troskách hľadajú ľudí, pomáha špeciálna technika

TA3 TASR
18.7.2022 14:00

V českej obci Olšany v okrese Prostějov vybuchol dom. Silná explózia výraznejšie poškodila aj ďalšie dva domy a na približne 20 rozbila okná. Zranili sa pritom dvaja okoloidúci. Zatiaľ nie je jasné, či sa pod troskami zdemolovaného domu nenachádzajú ľudia. Miesto prehľadávajú kynológovia so špeciálne vycvičenými psami. Informuje o tom spravodajský web Novinky.cz.

VIDEO: V Česku vybuchol rodinný dom. V troskách hľadajú ľudí, pomáha špeciálna technika
Twitter/Policie ČR

Podľa Noviniek k výbuchu došlo na ulici s radom rodinných domov, z ktorých sú niektoré prepojené. Polícia uviedla, že na dome prebiehali rekonštrukčné práce. Reportéra denníka Právo odmietol jeden z policajtov pustiť bližšie k miestu výbuchu s vysvetlením, že tam došlo k úniku plynu. Príčinu výbuchu zatiaľ polícia ani hasiči nezverejnili.

Riaditeľstvo ciest a diaľnic ČR pre Olomoucký kraj na Twitteri informovalo, že na diaľnici D46 z Olomounce do Vyškova je uzatvorený EXIT 33 Olšany pri Prostějove.

Hasiči z Moravskosliezskeho kraja uviedli, že na miesto poslali špeciálnu techniku. "Dvojicu kontajnerov určených na stabilizáciu narušených budov a pátranie v zrútených stavebných konštrukciách. Zoberieme bioradar, štrbinovú kameru aj echolokátor," oznámil na sociálnej sieti hovorca hasičov Jakub Kozák.

Na miesto výbuchu už dorazili aj plynári, ktorí uzavreli prívod plynu, na pomoc dorazia aj kriminalisti a techniky, píše na svojom webe CNN Prima News.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok