Žilina podľahla Piešťanom

TA3, SITA
30.12.2012 22:34

Piešťany hostili Žilinu, ktorej sa v tomto ročníku v súbojoch s nováčikom nedarí. Vlci všetky tri zápasy prehrali a vo dvoch nedali ani gól.

Hokej - Tipsport extraliga - 33. kolo:

ŠHK 37 Piešťany - MsHK DOXXbet Žilina 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Góly: 16. V. Urban (V. Nemec, T. Melichárek), 30. Haring (Peško, R. Filip), 31. Peško (Chylo), 39. Haring (Peško, Chylo), 43. J. Ručkay (Mišura, H. Ručkay) - 5. R. Krajči (Richard Huna), 22. M. Kokavec (T. Varga, V. Škoda), 46. R. Krajči (J. Dlouhý)

Vylúčení: 2:3 na 2 min, navyše Škadra, J. Ručkay (obaja Piešťany), K. Jass, M. Kokavec (obaja Žilina) všetci 10 min za nešportové správanie, 5+DKZ za údery, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Bachúrik - Brath, M. Novák, 1969 divákov

Zostavy:

Piešťany: T. Tomek - V. Urban, Drgoň, R. Filip, Škadra, Cuník, Brňák, A. Hruška, Bučka - S. Saliji, V. Nemec, T. Melichárek - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - Chylo, Peško, Haring - Stupka, Mertel, Šišovský

Žilina: Žigárdy - Drábek, D. Devečka, I. Rúfus, T. Staňo, J. Dlouhý, Leško, Niník - Richard Huna, Róbert Huna, R. Krajči - M. Kokavec, V. Škoda, T. Varga - Jozef Mihálik, T. Troliga, K. Jass - Valášek, O. Ďuriš,T. Sýkora

Už v 1. min mal na hokejke tutovku Melichárek, ale bol tiesnený a nepresadil sa. Hra sa odohrávala väčšinou v strednom pásme, ale v polovici 5. min sa Krajči prebojoval až k ľavému kruhu na vhadzovanie a prekonal Tomeka - 0:1. V 10. min znova zaskočil domácich zadákov Škoda, ale nebol úspešný. V 13. min Richard Huna tečoval puk, ale Tomek zasiahol. Na konci 16. min sa podarilo domácim z náhodnej akcie vyrovnať. Urban od modrej čiary švihom vystrelil a puk skončil za prekvapeným Žigárdym. Po prvej časti zápasu bol nerozhodný stav 1:1.
V 25. min Saliji uvoľnil Melichárka, ale gólman hostí šancu zlikvidoval. Domáci potom Žilinčanov pritlačili a v 30. min obranca hostí Staňo zabránil istému gólu Henricha Ručkaya. V tej istej minúte sa už domáci radovali, keď po osi Filip, Peško sa premenil svoj nájazd s prehľadom Haring - 2:2. O necelú minútu domáci už viedli, keď veľký tlak korunoval gólom Peško - 3:2. V 32. min nepremenili svoje šance pred Tomekom hosťujúci Valášek a Ďuriš. Od 36. min hrali Piešťanci presilovku piatich proti trom, ale využili až výhodu o jedného hráča, keď v 39. min Haring zvýšil na 4:2.
V úvode tretej tretiny Tomek zneškodnil Vargovu šancu. Na začiatku 43. min sa radovali domáci fanúšikovia, keď po strele Mišuru doklepol do bránky vyrazený puk Jakub Ručkay a bolo 5:2. V 46. min zakontrovali hostia, keď po kombinácii bratov Hunovcov znížil Krajči na 3:5. Potom nasledovali šance domácich Peška, Chyla a Salijiho, ale bez gólového efektu. V poslednej minúte Žilina v snahe skorigovať výsledok odvolala brankára, ale do konca zápasu sa už skóre nemenilo.

Hlasy:

Milan Klement (tréner Piešťan): "V prvej tretine sme boli lepším tímom. Paradoxne z prvej strely sme inkasovali, čo nás trochu zabrzdilo. Celkovo by som povedal, že sme boli o niečo lepším mužstvom, víťazstvo nás teší. Som spokojný, že sme sa úspešne rozlúčili pred domácimi fanúšikmi so starým rokom."

Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): "Do Piešťan sme prišli s myšlienkou ukoristiť aspoň bod. Myslím si, že dlho to bol vyrovnaný zápas. Keby sa nevyskytli naše chybyčky, cieľ by sme možno splnili. Musím však povedať, že nie všetci zúčastnení na dnešnom zápase ho aj zvládli."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok