Veľké upratovanie na Liptove. Vraky áut začali odťahovať, náklady budú vymáhať

ta3 TASR
15.7.2022 09:47

Mesto Ružomberok začalo s odstraňovaním vrakov áut z parkovísk. Tento mesiac odtiahli autovraky na uliciach Poľná a Sládkovičova, nepojazdné autá ohrozovali alebo poškodzovali životné prostredie. S ich odstraňovaním plánujú pokračovať aj v ďalších lokalitách mesta. Radnica eviduje viacero podnetov od obyvateľov.

vraky áut
TASR/Pavol Zachar

Mesto má na odtiahnutie nepojazdných áut uzavretú zmluvu s dodávateľom, cena služby je viac ako sto eur, uviedol v piatok hovorca mesta Viktor Mydlo. Vrak sa umiestni na určené parkovisko, cena jedného dňa parkovného je päť eur s DPH. Peniaze za odtiahnutie a umiestnenie auta na určené pracovisko si mesto bude od majiteľa vymáhať. "V každom prípade je to veľká nezodpovednosť a predovšetkým aj drahá, pretože odstránenie vozidla stojí veľa peňazí. Určite je lacnejšie vybaviť to zodpovedne," skonštatoval hovorca.

Výnimkou sú podľa Mydla vraky, pri ktorých prebiehajú dedičské konania, s tými hýbať nemožno. V meste ich je viacero.

Ak majú obyvatelia podozrenie, že na parkovacom mieste je odstavený autovrak, stačí volať ružomberskú mestskú políciu, ktorá to preverí. "Ak sa ku vozidlu nik nehlási ani opakovane a nachádza sa na mestskom pozemku, môžeme ho takto odstrániť," povedal hovorca.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok