Dvoch podnikateľov v kauze trenčianskeho baru Fatima oslobodili

TA3 TASR
14.7.2022 13:38

Okresný súd Trnava oslobodil na obnovenom konaní v 20-ročnej kauze trenčianskeho baru Fatima podnikateľov Ondreja Janíčka a Jozefa Strelčíka, ktorí bolo obžalovaní pre pokračovací trestný čin vydierania formou spolupáchateľstva. Informovala o tom hovorkyňa Krajského súdu Trnava a okresných súdov v jeho obvode Jana Kondákorová. Súd konštatoval, že nebolo dokázané, že skutky spáchali obžalovaní.

Dvoch podnikateľov v kauze trenčianskeho baru Fatima oslobodili
TASR

Obnovenie konania vo veci povolil v roku 2020 OS Trenčín, kde sa dovtedy pojednávania konali. Dvojicu ešte v roku 2001 odsúdila vtedajšia sudkyňa OS Monika Jankovská za vydieranie podnikateľa Tibora Jurisu na 15-mesačný trest odňatia slobody.

Dvojica sa bránila, tvrdila, že Juris podpísal krivú výpoveď, právny zástupca Janíčka Daniel Lipšic v roku 2020 uviedol, že pôvodný rozsudok sudkyne bol zmanipulovaný a vyhlásený pod vplyvom korupcie.

Malo ísť o vytvorenie priestoru na prevzatie nehnuteľnosti Fatima pod Trenčianskym hradom, ktorého súčasťou je aj známy, dnes zdevastovaný bar. Janíček tvrdil, že stali obeťami silno organizovanej zločineckej skupiny čongrádyovcov, Moniky Jankovskej, Petra Vaska a spol.

V trestnom oznámení, ktoré v roku 2020 podal na Generálnu prokuratúru SR, uviedol, že v minulosti podal "viac ako tri desiatky trestných oznámení, množstvo sťažností, žiadostí o pomoc pri jeho ochrane". "Avšak z dôvodu zásahu Jankovskej nebolo podaniam vyhovené. Takmer všetky boli odložené, odmietnuté," doplnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok