Haváriu vo Vnukove mali na svedomí technické nedostatky

TASR, youtube.com, TA3, SITA
30.12.2012 14:52

Počet obetí sobotňajšej havárie lietadla Tu-204 na moskovskom letisku Vnukovo dnes vzrástol na päť, keďže v nemocnici zomrela ťažko zranená letuška. Informovala o tom na Twitteri letecká spoločnosť Red Wings.

Počet obetí havárie lietadla v Moskve stúpol na päť po tom, čo v nedeľu podľahla svojim zraneniam letuška. Informovala o tom ruská tlačová agentúra RIA Novosti. Ruský Tupolev Tu-204 minul v sobotu večer pri pristávaní na moskovskom letisku Vnukovo pristávaciu dráhu, prerazil zvodidlá a skončil na priľahlej diaľnici, kde následne začal horieť. Na palube lietadla ruskej spoločnosti Red Wings letiaceho z Pardubíc z Českej republiky sa nachádzalo osem ľudí, všetko členovia posádky. Osoby, čo prežili, vyviazli s vážnymi zraneniami. Stroj sa po tvrdom náraze rozlomil na tri kusy, diaľnicu uzavreli v oboch smeroch. Letisko Vnukovo rovnako zatvorili a všetky lety boli dočasne presmerované na Šeremetevo. Medzičasom je však Vnukovo opäť v prevádzke.

Príčinou havárie môže byť brzdný systém

Premiér Dmitrij Medvedev nariadil zriadenie špeciálnej komisie, ktorá má haváriu vyšetriť. Čierne skrinky sa našli a boli zaslané na expertízu. Príčina incidentu zatiaľ nie je známa, podľa predbežných zistení mohol byť na vine chybný brzdný systém. "Piloti použili všetky dostupné brzdné systémy v lietadle, ale z nejakého dôvodu sa stroj nezastavil a ďalej sa pohyboval po pristávacej dráhe," citovala agentúra Interfax nemenovaného vyšetrovateľa.

Na serveri YouTube sa krátko po nehode objavilo video zachytávajúce náraz lietadla do svahu diaľnice z palubnej kamery v aute

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok