Orbán si zvolal koaličných poslancov. Prisľúbil im, že vláda ochráni Maďarsko aj v čase krízy

TA3 TASR
11.7.2022 13:25

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v pondelok v Budapešti zvolal 135 poslancov parlamentu z frakcií vládnych strán Fidesz a KDNP, aby ich informoval o vývoji európskej hospodárskej krízy a o inflácii spôsobenej vojnou na Ukrajine, ako aj o vývoji cien energií. Informuje o tom agentúra MTI.

Viktor Orbán 1140 px (SITA/Branislav Bibel)
SITA/Branislav Bibel

Premiér na konzultáciách s poslancami podčiarkol, že jeho kabinet bude v nadchádzajúcich mesiacoch pokračovať aj v čase krízy v práci na ochrane pracovných miest, rodín a dôchodcov, ale aj na ochrane nízkych režijných nákladov domácností, povedal Orbánov hovorca Bertalan Havasi.

Maďarský ministerský predseda minulý týždeň na Facebooku poznamenal, že rastúce ceny energií oslabujú Európu. "Počas vojny už pomaly nebude otázkou, koľko stoja energie, ale či vôbec bude k dispozícii plyn či ropa. Maďarsko má dodávky energií zabezpečené. Máme a budeme mať zemný plyn a máme zaručené aj dodávky ropy," napísal Orbán. Maďarský parlament začne v pondelok dvojdňovú schôdzu, na ktorej okrem iného prerokujú aj návrh rozpočtu na rok 2023.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok