Dopravná nehoda na Soroške si vyžiadala ľudský život, vinník ušiel

TA3 TASR
10.7.2022 11:43

K tragickej dopravnej nehode došlo v sobotu, 9. júla, večer na horskom priechode Soroška v katastri obce Jablonov nad Turňou v okrese Rožňava. Zrážku dvoch osobných vozidiel neprežil 55-ročný vodič jedného z nich, ťažké zranenia pri nej utrpeli jeho dvaja spolujazdci. Informovala o tom hovorkyňa košického krajského policajného riaditeľstva Lenka Ivanová, vodič, ktorý podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania nehodu spôsobil, z miesta ušiel.

V dome v Trenčíne našli dvoch mŕtvych ľudí. Lekár nevylúčil cudzie zavinenie
TASR - Milan Drozd (ilu.)

"Podľa doterajších zistení doposiaľ nestotožnený vodič viedol včera krátko po 18.00 h osobné motorové vozidlo značky Citroën Xsara Picasso po štátnej ceste I/16 v smere z Košíc do Rožňavy, avšak v tiahlej ľavotočivej zákrute na horskom priechode Soroška z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde pravou prednou časťou vozidla narazil do ľavej prednej časti protiidúceho osobného motorového vozidla značky Ford Focus, ktoré šlo v smere z Rožňavy do Košíc," priblížila. 

Okrem vodiča vozidla Ford, ktorý utŕženým zraneniam na mieste podľahol, utrpeli jeho 46-ročná spolujazdkyňa a 19-ročný spolujazdec zranenia s predpokladaným časom liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní. Viac ako sedem dní sa zo zranení bude liečiť 18-ročná spolujazdkyňa. Prítomnosť alkoholu alebo iných omamných a psychotropných látok u nebohého vodiča zistí nariadená pitva.  

"Vec po zadokumentovaní za prítomnosti znalca z odboru cestná doprava prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave, ktorý začal trestné stíhanie za trestný čin usmrtenia a trestný čin ublíženia na zdraví," doplnila Ivanová. Okolnosti, ako aj presnú príčinu dopravnej nehody budú ďalej vyšetrovať rožňavskí dopravní policajti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok