Telo obete znásilnenia spopolnili v Naí Dillí

TASR TA3
30.12.2012 08:46

Telo mladej ženy, ktorú v idúcom autobuse v indickej metropole Naí Dillí brutálne znásilnil a dobil gang násilníkov, dnes letecky previezli zo Singapuru domov do Indie a krátko nato pozostatky spopolnili. Správu priniesla tlačová agentúra AP.

Telo obete znásilnenia spopolnili v Naí Dillí
SITA

V Singapure sa v špecializovanej nemocnici márne snažili zachrániť život mladej ženy. Pri útoku utrpela také vážne zranenia vrátane mozgu, že jej zlyhali početné vnútorné orgány. K napadnutiu v autobuse v Naí Dillí došlo, keď sa študentka zdravotníckej školy vracala s priateľom z kina. Páchatelia oboch mladých ľudí surovo zbili železnými tyčami, ženu znásilnili a potom obete vyhodili z autobusu. Priateľ útok prežil.

Pri prevoze lietadlom, ktoré prenajala indická vláda, sprevádzali obeť zo Singapuru jej rodičia a dvaja bratia. Na letisku v Naí Dillí čakal na pozostatky obete aj indický premiér Manmóhan Singh a Sonia Gándhíová, šéfka vládnej strany Indický národný kongres (INC). Obaja politici sa stretli a rozprávali s rodinou obete.

Indická polícia obvinila šesť mužov z vraždy, ktorá šokovala celú krajinu a vyvolala protesty ľudí žiadajúcich väčšiu ochranu žien pred sexuálnym násilím.


Obvinenia z vraždy padli v sobotu, len niekoľko hodín po tom, čo mladá žena v singapurskej nemocnici zomrela.


Jej telo spopolnili na súkromnom obrade v Naí Dillí čoskoro po prílete zo Singapuru vládnym špeciálom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok