Štátna tajomníčka rezortu zahraničia: Slovensko je pripravené podieľať sa na obnove Ukrajiny

TA3 TASR
7.7.2022 18:16

Slovensko je pripravené podieľať sa na obnove Ukrajiny. Pri štvrtkovom okrúhlom stole organizovanom predsedom vlády SR Eduardom Hegerom k zapojeniu Slovenska do obnovy Ukrajiny to povedala štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ingrid Brocková.

Počet obetí ruského útoku na Odesu stúpol na 20. Rakety zasiahli civilné ciele
TASR/AP

"Každá kríza predstavuje zároveň aj príležitosť. Kľúčovým aspektom na dosiahnutie kvalitných výsledkov zapojenia Slovenska do povojnovej obnovy Ukrajiny bude efektívna koordinácia verejného, súkromného a mimovládneho sektora," uviedla štátna tajomníčka. Zdôraznila, že Ukrajina okrem silnej politickej podpory a bezprostrednej humanitárnej pomoci potrebuje aj reálnu pomoc pri obnove infraštruktúry a reformnom procese.

Slovensko je podľa Brockovej pripravené v tom zohrať významnú úlohu, keďže ekonomická prosperita Ukrajiny môže byť impulzom aj pre ekonomický rozvoj Slovenska. Zároveň ocenila načasovanie okrúhleho stola, ktorý sa uskutočnil bezprostredne po medzinárodnej konferencii o obnove Ukrajiny vo švajčiarskom Lugane, kde boli prijaté princípy pre proces obnovy Ukrajiny, ku ktorým sa prihlásila aj Slovenská republika.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok