Legendárny rocker Carlos Santana omdlel na pódiu počas svojho koncertu

TA3 ČTK
6.7.2022 15:30

Americko-mexický rockový spevák a gitarista Carlos Santana skolaboval na pódiu počas utorkového večerného koncertu blízko Detroitu na severe USA. Manažment 74-ročného hudobníka uviedol, že k zdravotnej indispozícii prispeli veľké horúčavy a nedostatok tekutín.

Legendárny rocker Carlos Santana omdlel na pódiu počas svojho koncertu
TASR/AP

Gitarovú legendu previezli na pozorovanie na pohotovostnú službu v neďalekej nemocnici. Už je v poriadku, ale plánovaný koncert v Burgettstown v Pensylvánii museli preložiť. Santana je v súčasnosti na turné Miraculous Supernatural.

Santana odpadol počas koncertu v amfiteátri Pine Knob Music Theatre v obci Clarkston. Na sociálnych sieťach sa objavili zábery ako ho ošetrovali priamo na pódiu. O niekoľko hodín neskôr už ďakoval svojim fanúšikom za modlitby. On a aj jeho žena Cindy sú vraj v poriadku. "Zabudol som sa najesť a piť vodu, preto som bol dehydrovaný a omdlel som," napísal hudobník.

Carlos Santana sa narodil v roku 1947 v Mexiku a hviezdou sa stal po vystúpení so svojou kapelou na legendárnom festivale Woodstock v roku 1969. Niekoľkonásobný držiteľ cien Grammy je považovaný za vynálezcu latin rocku. Medzi jeho klasické hity patrí Black Magic Woman, Samba Pa Ti alebo Oye Como Va. Svoje zatiaľ posledné album Blessings And Miracles vydala jeho skupina Santana minulý rok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok