Medveď v Bratislave? Vajnory preverujú situáciu, zviera mali vidieť vo vinici pod lesom

ta3/hm
6.7.2022 16:05

V blízkosti cyklotrasy pri meste Svätý Jur v okrese Pezinok mali svedkovia v pondelok vidieť asi 120-kilogramového medveďa. Na sociálnej sieti o tom informovala obec Svätý Jur, pričom nepotvrdenú správu o medveďovi v Malých Karpatoch evidovali aj v bratislavskej mestskej časti Vajnory.

Populácia medveďov sa za posledné roky strojnásobila, upozornil štátny podnik
TASR

Pred medveďom vystríhala v pondelok podvečer neoficiálna facebooková stránka mesta Svätý Jur. "Pozor!!! Dnes 4.7. bol v blízkosti cyklotrasy na Vajnorských terasách videný medveď (cca 120kg jedinec)."

Na začiatku týždňa zverejnila nepotvrdenú správu rovnako mestská časť Bratislava - Vajnory, ktorá susedí so Svätým Jurom. Svedkovia mali medveďa údajne vidieť v Malých Karpatoch. "Preverujeme spolu so šéfom poľovníkov a ďalšími kompetentnými skutkový stav, či je možnosť výskytu tejto šelmy v našom katastri reálna," informovali s tým, že netreba prepadať žiadnej panike. "Fotopasce, zatiaľ žiadnu takúto informáciu nepreukázali, v prípade potreby budeme priebežne informovať," dodali v príspevku.

Portálu Bratislavadeň sa podarilo získať vyjadrenia starostu i primátora dotknutých obcí. Podľa starostu mestskej časti Bratislava - Vajnory Michala Vlčeka sa pravdivosť informácie doteraz nepotvrdila. Tamojší poľovníci podľa neho pripúšťajú možnosť, že mohlo ísť o mohutnejšieho diviaka, ktorého si svedkovia mohli zmýliť s medveďom. 

Zviera mal podľa primátora Svätého Jura Šimona Gaburu vidieť v pondelok aj poľovník, konkrétne v lokalite Vajnorské terasy "asi 200 metrov od elektrovodu na poslednej terase viníc pod lesom."

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok