V talianskych Alpách zomrel český horolezec. Spadol do hĺbky 400 metrov

TA3 ČTK
6.7.2022 10:36

Český horolezec v stredu ráno zomrel v talianskych Alpách pri výstupe na horu Ortler. Informácie agentúry APA potvrdila Mariana Wernerová z odboru komunikácie českého ministerstva zahraničia. Horolezec podľa médií spadol zrejme z výšky asi 400 metrov. Wernerová uviedla, že bol v horách s väčšou skupinou českých turistov a ostatní by mali byť v poriadku.

Švajčiarsko Alpy hory pohorie 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

Ide o tretie úmrtie českého občana v horách na severe Talianska za posledné štyri dni.

Nešťastie sa podľa médií stalo za svitania okolo 05:30 SELČ blízko chaty Payer, ktorú mnoho horolezcov používa ako východiskový bod pre záverečný výstup na 3905 metrov vysoký vrchol. Na mieste zasahovala horská služba aj vrtuľník, záchranári ale už našli alpinistu mŕtveho.

"Môžeme potvrdiť, že dnes prišiel o život český občan v regióne Tridentsko," uviedla Wernerová. Ďalšie informácie podľa nej zisťuje český generálny konzulát v Miláne, ktorý je v spojení s talianskou políciou.

Životy dvoch mužov z Česka si vyžiadal nedeľný zosuv ľadovca na vrchu Marmolada v talianskych Dolomitoch. Pri nešťastí zomrelo sedem ľudí, pokračuje ale pátranie po piatich nezvestných Talianoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok